[IS 200] Jaka instalka LPG, co proponujecie?
-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: is 200
Re: [IS 200] Jaka instalka LPG, co proponujecie?
nie zakumałem. Może kolega jaśniej?
-
- Lex Master
- Model Lexusa: gs
Pablito188 wrote:nie zakumałem. Może kolega jaśniej?
jaśniej, to masz prywatną wiadomość

- carinus
- Lex Master
- Model Lexusa: RX400h,IS220d
Lubię oglądać programik "Samochód marzeń" i w ostatnim odcinku zaciekawiła mnie informacja o instalacjach wtrysku fazy ciekłej,która już jest dostepna do wszystkich modeli samochodów w przyzwoitej cenie 4-5tys.zł.Ktoś zagłębiał się w temat takiej instalacji?
-
- Lex Master
W TV to mówią różne dziwne rzeczy, często niezgodne z rzeczywistościącarinus wrote:Lubię oglądać programik "Samochód marzeń" i w ostatnim odcinku zaciekawiła mnie informacja o instalacjach wtrysku fazy ciekłej,która już jest dostepna do wszystkich modeli samochodów w przyzwoitej cenie 4-5tys.zł.Ktoś zagłębiał się w temat takiej instalacji?

-
- Lex user
- Model Lexusa: IS200
Pablito188 wrote:słyszał ktoś o
"DC Auto" Paweł Piekut Instalacje LPG Mechanika Pojazdowa?
Rozumiem, że Ty gazowałeś jakoś we wrześniu lub początku października IS200 u Pawła.
Ja gazowałem od razu po Tobie.
Czy nie zażyczyłeś sobie parownika Gold

Bo Paweł mi mówił, że upierałem się przy tym parowniku, a ja słowa o nim nie wspomniałem

-
- Lex user
- Model Lexusa: 3.5 5.0 5.6 6.2
carinus wrote:Lubię oglądać programik "Samochód marzeń" i w ostatnim odcinku zaciekawiła mnie informacja o instalacjach wtrysku fazy ciekłej,która już jest dostepna do wszystkich modeli samochodów w przyzwoitej cenie 4-5tys.zł.Ktoś zagłębiał się w temat takiej instalacji?
Mnie to odradzali, cenę podają na poziomie 6-7 tys.
1. Powiadają ze kiepska jakość gazu w PL będzie powodować awarie pompy. Jeden kolega ma to u siebie, sprowadził auto z tym, pompa padła, znalazł używaną za 800zł, więc wszystkie oszczędności na tej instalce pewnie poszły

2. Gaziarze mi powiadają, że słabo jest to rozwinięte u nas i mało kto ogarnia montaż a jesli już twierdzi że się zna, to i tak będzie miał małe doświadczenie więc może na Tobie zrobić eksperyment, oby udany.
3. Fajna instalka, gdyby mi nie odradzali sami gaziarze, to bym sobie zamontował. Prosta, nowoczesna.
- Pepe_GD
- Lex user
Znacie kogoś dobrego z pomorza by zainstalował gaz?
Wstępnie rozmawiałem z 2 polecanymi warsztatami z lpg forum, ale cena dla mnie troszkę zbyt duża.
W pierwszym 3900 pln za:
LPGTECH 326
Wtryski barracuda
Reduktor acr01
Butla w kole 600x225 50L
wlew w klapce
Kolektor oczywiscie ściągany do montażu
Wtryski na trójnikach A'la sylwia
W drugim krzyknął około 4300 pln za praktycznie identyczny zestaw.
Znacie kogoś godnego polecenia z pomorza oprócz Vanos Gdynia i Scantel z Bytowa?
Wstępnie rozmawiałem z 2 polecanymi warsztatami z lpg forum, ale cena dla mnie troszkę zbyt duża.
W pierwszym 3900 pln za:
LPGTECH 326
Wtryski barracuda
Reduktor acr01
Butla w kole 600x225 50L
wlew w klapce
Znacie kogoś godnego polecenia z pomorza oprócz Vanos Gdynia i Scantel z Bytowa?
-
- Lex Master
Normalne ceny za ciężką robotę, kto tego nie robił nie ma pojęcia ile to potu kosztuje by zrobić to na "tip-Top".Pepe_GD wrote:Znacie kogoś dobrego z pomorza by zainstalował gaz?
W pierwszym 3900 pln za:
LPGTECH 326
Wtryski barracuda
Reduktor acr01
Butla w kole 600x225 50L
wlew w klapce
Poza tym 50L brutto, to jest jakies 39L-40L do zatankowania jeśli wypoziomują podłogę a to deko mało.
Tym bardziej, że wejdzie większy i to znacznie, ale trzeba się z tym trochę poszarpać.
Teraz włożyłem do IS200 67Lbrutto( jakieś 55do zalania) zbiornik więc da się.
Trójniki ala Sylwia odradzam.
Poza tym 50L brutto, to jest jakies 39L-40L do zatankowania jeśli wypoziomują podłogę a to deko mało.
Tym bardziej, że wejdzie większy i to znacznie, ale trzeba się z tym trochę poszarpać.
- Pepe_GD
- Lex user
Czemu odradzasz ten trójnik?Yarecki wrote: Normalne ceny za ciężką robotę, kto tego nie robił nie ma pojęcia ile to potu kosztuje by zrobić to na "tip-Top".
Trójniki ala Sylwia odradzam.
Poszarpać? możesz jaśniej?
Chcę też wrzucić największy jaki się da u siebie. Dlatego proszę o wytłumaczenie o co dokładniej chodzi, by mi gaziarz nie wcisnął 50tki

- Dawid0ss
- Lex Master
- Model Lexusa: Lexus GS450h mk3
Masz pod maską 6 garczków. Mniej to kosztować raczej nie będzie. Cena wg mnie całkiem normalna. PzdrPepe_GD wrote:W pierwszym 3900 pln, ..., W drugim krzyknął około 4300 pln za praktycznie identyczny zestaw.