[IS 200] Jaka instalka LPG, co proponujecie?

Wybór instalacji, pomoc techniczna, oraz wszystkie informacje związane z zakładaniem LPG do Lexusa IS
Post Reply
maniek_ls400
Lex Master
Model Lexusa: W221 S500

Re: [IS 200] Jaka instalka LPG, co proponujecie?

Post by maniek_ls400 »

bany wrote:Wrocław niestety jest drogim miastem...
Tia.. w Wawie wszystko jest za pół ceny :biggrin2:
Mariusz M.
Sprzedam części do LS430 2001 President Tel. 606-103-211
turkus
Lex Driver
Model Lexusa: is 300 SC

Post by turkus »

maniek_ls400 wrote:
tomekb wrote:Z ta gwarancją producenta bywa różnie. Ją nieznam dobrego gaziarza co za 2800 to zrobi, tak jak powinien bez poprawek.
Nie wnikam w finanse turkus ale może się wypowie nt konfigu i ceny ? Mi w tym samym zakładzie co koleżance do LS430 założono Tech 328OBD, wtryski Tech, butlę 75l w koło, ukryty wlew, grube, dobrej jakości rurki za .. 3800pln brutto (od 20.09 przejechałem bezproblemowo na LPG19kkm a buciki ciągle te same czyli żeliwne podeszwy). Da się więc zakładać instalację za 1000PLN brutto za robociznę - kwestia ile monter chce/musi przyciąć na jednym kliencie.
Proszę bardzo - LPG Tech 300, KME Gold i wtryski Barracuda, wlew pod klapka, butla 62 l w kole, emulator wskaźnika poziomu paliwa. Co do "poprawki" to była jedna - na zimnym było czuć gazem w środku i wskaźnik poziomu gazu na max wskazywał 3 zamiast 4 kropek. Poprawione bez żadnego marudzenia i spychologii, pan polecony przez Mańka - za co bardzo Ci Maniek raz jeszcze dziękuję - jest bardzo w porzadku i zdecydowanie od niczego się nie miga. Koszt całkowity byłby 2700 bez zdejmowania kolektora, chciałam ze zdjęciem więc wyszło 3000 z pełna faktura.

Auto jeździ na gazie tak jak na benie, nie sprawia absolutnie żadnych problemów, spala 1-1.5 litra więcej gazu niż beny na 100 i też butowane bywa całkiem często.

Moim zdaniem sens płacenia więcej jest tylko wtedy, kiedy sa plany typu kompresor/turbo i trzeba mocno pogłówkować, jak coś od razu pod maska ułożyć, żeby później bez przeróbek reszta wlazła.
bany
Lex user
Model Lexusa: is200 AT

Post by bany »

ech... gdzie wy takie ceny znajdujecie :( skoro można gdzieś zrobić taniej (i też dobrze) to chyba raczej nie warto przepłacać, prawda?
turkus
Lex Driver
Model Lexusa: is 300 SC

Post by turkus »

Dodam tylko, że warsztat, w którym robiliśmy z Mańkiem swoje auta, nie jest opisywany na lpg forum, a i tak roboty maja tyle, że ledwo się wyrabiaja, cały czas ktoś przyjeżdża. No i robia też auta dużo droższe od naszych. Sprawdź ten warsztat, który polecił krzywydg. IS to nie jest prom kosmiczny, jak masz auto w dobrym stanie mechanicznym i ogarniętego gaziarza z polecenia, to wszystko będzie ok :)
bany
Lex user
Model Lexusa: is200 AT

Post by bany »

pod koniec miesiąca tam pojadę i zobaczy co powiedzą :) dzięki! :)
Koksu_200
Nowy lex user
Model Lexusa: IS 200

Post by Koksu_200 »

Witam wszystkich forumowiczów.. Jestem tu nowy lecz swojego is-a mam już latek kilka... Ostatnio zamontowałem w nim instalację lpg i chciałbym prosić o wasze opinie na temat tego co mi tam wsadzili :P Czy jest to dobre rozwiązanie podzespoły itp...

Dane techniczne instalacji LPG;
1. parownik - Zavoli Zeta
2. zawór odcinający - OMB B2
3. zbiornik - Stako 225 - 53 litry toroidalny w miejscu koła zapasowego, wielozawór itp firmy Tomassetto. Wlew paliwa pod klapką
4. Sterownik APP STUDIO AGIS I8
5. wtryskiwacze gazu - Barracuda BR 124P

Wszystko wyniosło mnie 3100 zł.
Czekam na jakieś opinie...
KonradLex
Lex user
Model Lexusa: is 200

Post by KonradLex »

Witam,
dzis bylem u gazowanika zapytac co proponuje wsadzic pod maske
a wiec:

Centralka- STAG-300 ISA2
Reduktor- AC R01 (czerwona do 250KM)
Wtryskiwacze- Hana
Filtr gazu- matrix
Butla w kole 43l
Wlew w miejscu korka PB.

centralka mowil ze nowsza i lepsza od stag 300 +, reduktor ktory mu proponowalem to Zavoli zeta s, powiedzial ze nie da rady, a co do wtryskow to mowilem mu o MagicJet ale odradzil i powiedzial ze mial duzo z nimi reklamacji, dodam ze za wszystko krzyknal 3000, tylko nie wspominalem mu o przewodach miechaianych wiekszej srednicy. Co sadzicie o takiej konfiguracji, termin mam na 20 sierpnia. Zgory dzieki za opinie.
Yarecki
Lex Master
Model Lexusa: gs

Post by Yarecki »

KonradLex wrote:Witam,
a wiec:

Centralka- STAG-300 ISA2
Wtryskiwacze- Hana
Filtr gazu- matrix
Butla w kole 43l
Wlew w miejscu korka PB.

centralka mowil ze nowsza i lepsza od stag 300 +, reduktor ktory mu proponowalem to Zavoli zeta s, powiedzial ze nie da rady, a co do wtryskow to mowilem mu o MagicJet ale odradzil i powiedzial ze mial duzo z nimi reklamacji, dodam ze za wszystko krzyknal 3000, tylko nie wspominalem mu o przewodach miechaianych wiekszej srednicy. Co sadzicie o takiej konfiguracji, termin mam na 20 sierpnia. Zgory dzieki za opinie.
Pogadamy jak zainstalujesz - zestaw zestawem, kwestia, jak to pod maskę "wrzuci" i wystroi.
KonradLex
Lex user
Model Lexusa: is 200

Post by KonradLex »

Yarecki wrote:
KonradLex wrote:Witam,
a wiec:

Centralka- STAG-300 ISA2
Wtryskiwacze- Hana
Filtr gazu- matrix
Butla w kole 43l
Wlew w miejscu korka PB.

Pogadamy jak zainstalujesz - zestaw zestawem, kwestia, jak to pod maskę "wrzuci" i wystroi.

Gaz zalozony, wstawiam fotki:

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Mam nadzieje ze dobrze dodalem zdjecia bo to moj bebiut :)
Razi mnie tylko otwor niezabezpieczony "barankiem" w podlodze zapasu i wg. mnie mala butla. Gazownik powiedzial ze wieksza nie wejdzie z poziomowaniem, a poziomowanie wykonane za pomoca 2 drewek :biggrin2:. Pierwszy zbiornik juz poszedl, jazda mieszana czesto pow 4,5obr przy tankowaniu do pelna wyszlo 12,1l ale jest wg. mnie troche mulowaty przy 4,5obr i co mnie zdziwilo przy pustym zbiorniku weszlo tylko 29l przy butli 42 gdzie powinno +/- 35 i nie wiem czy orlen w ciula tnie czy mam coz przekrecone w butli, dodam ze chodzi cicho i plynnie sie przelacza, tylko jak zrobilo sie sucho w baku to troche szarpnal ;) Teraz styl jazdy delikatny bez przeciagniec ale nadal mieszany. Niedlugo mam zamiar jechac do Poznania wiec sprawdze go na S5 ;).
Last edited by KonradLex on 26 Aug 2014, o 21:41, edited 1 time in total.
Yarecki
Lex Master
Model Lexusa: gs

Post by Yarecki »

Małe foty i nie da się klikając w nie ich powiększyć popraw jak dasz radę :beach:
Post Reply

Return to “Instalacje Gazowe”