Lexus NX II Akcesoria

Wszelkie informacje na temat zakupu modelu NX
Post Reply
Bonczek8
Lex user
Model Lexusa: RX350h

Re: Lexus NX II Akcesoria

Post by Bonczek8 »

odoja wrote: 15 Dec 2024, o 11:24 Bo na każdym forum każdej marki są osoby jak Ty, albo maja faktyczne problemy z autem i się przypieprzają jednocześnie, albo maja udziwnione problemy ,bo coś im w aucie nie pasuję, bo jednak za mało się o nim dowiedzieli przed zakupem i żałują...ja tez mam w NX ponad 35k km i w sumie zero problemów z czymkolwiek. Od pierwszego km wsiadam i jadę i niczym sie nie przejmuję (jedynie konserwację zrobiłem i trochę wyciszyłem). Na Twoim miejscu pozbyłbym się lexa jak najszybciej i kupił coś innego, po co się męczyć. Przynajmniej ja bym tak zrobił, bo akurat nie przywiązuję się kompletnie do marki auta, jest do dupy dla mnie to przenoszę się gdzie indziej. Tylko teraz to jest naprawdę loteria gdzie to zrobić...

Trafiłeś na mega felerny egzemplarz, nic tylko wspólczuć,bo to mnóstwo kasy kosztowało.
To prawda, że chyba jest coś z moim egzemplarzem, bo moi znajomi też się dziwią. Ja mam zasadę, że nie przyzwyczajam się do auta i często zmieniam. Jednak długo się zastanawiałem i w tym wypadku zostanę narazie z Lexem. Liczę, że we wtorekwymienią mi ten moduł od wycieraczek i jeszcze raz pogrzebią w drzwiach z tym brzęczeniem i może będzie ok. Szczerze to nie na na co zmienić, bo jak rozmawiam i ludźmi i czytam inne fora, to w Lexie nie jest źle. Ja wszystko zrzucam na pecha po prostu, ale też liczę, że serwis w końcu teraz to ogarnie i będę cieszył się komfortem i przyjemnością z jazdy, które RX niewątpliwie oferuje ;)
odoja
Lex user
Model Lexusa: NX 24

Post by odoja »

Z tymi drzwiami to musi być pierdoła, bo tam nie ma co latać za bardzo, widziałem przynajmniej u siebie w trakcie konserwacji (dałem też ciut wyciszenia)drzwi od środka i nie ma co tam latać...dziwna sprawa,ale cholera wie, może właśnie jakaś pierdoła. Bo teraz naprawdę jest problem z autami, tym, bardziej premium, przez CENE jaką trzeba wywalić za auto ,które jakościowo nie odbiega od auta klasy średniej sprzed 10 lat dajmy na to. Takżę życze powodzenia, żebyś mógł się nacieszyć autem :)
Bonczek8
Lex user

Post by Bonczek8 »

odoja wrote: 15 Dec 2024, o 14:28 Z tymi drzwiami to musi być pierdoła, bo tam nie ma co latać za bardzo, widziałem przynajmniej u siebie w trakcie konserwacji (dałem też ciut wyciszenia)drzwi od środka i nie ma co tam latać...dziwna sprawa,ale cholera wie, może właśnie jakaś pierdoła. Bo teraz naprawdę jest problem z autami, tym, bardziej premium, przez CENE jaką trzeba wywalić za auto ,które jakościowo nie odbiega od auta klasy średniej sprzed 10 lat dajmy na to. Takżę życze powodzenia, żebyś mógł się nacieszyć autem :)
Ja wiem co to brzęczy. Mam to dawno namierzone. To obicie drzwi w lewym górnym rogu pod szybą. Tam by się orzydała jeszcze jedna spinka, żeby ten plastik nie miał takiego luzu. Przy basie drży i wibruje stykając się z innym elementem vdzieś od środka. Mam to namierzone. Serwis już 4 razy to podklejał, dawał jakiś filc. Jest lepiej, ale dalej źle. Latem problem znika, bo plastik się rozszerza pod wpływem temperatury i powierzchnie nie mają luzu więc nie drżą. Zimą po nocy jest masakra. Jak auto się nagrzeje w środku jest dużo lepiej. Już zacząłem myśleć o wygłuszeniu, bo na zewnątrz wszystko słychać (muzyka, rozmowy przez telefon).
Ale dobra nie odbiegajmy od tematu. To dział o akcesoriach.
Przepraszam za OT.
Papylon
Lex user
Model Lexusa: NX350h AWD

Post by Papylon »

Szukałem w PL i EU ale nie znalazłem. Zabezpieczenie bagażnika, tylnych siedzeń, dedykowanymi wykładzinami. Ktos, cos wie moze? :acute:

https://x-car.com.au/products/boot-line ... 50h-nx450h

https://www.youtube.com/watch?v=1b8zlKa ... exusCanada
nethobbit
Lex user
Model Lexusa: RX 450h+

Post by nethobbit »

Papylon wrote: 17 Dec 2024, o 18:05 Szukałem w PL i EU ale nie znalazłem. Zabezpieczenie bagażnika, tylnych siedzeń, dedykowanymi wykładzinami. Ktos, cos wie moze? :acute:

https://x-car.com.au/products/boot-line ... 50h-nx450h

https://www.youtube.com/watch?v=1b8zlKa ... exusCanada
Szukaj na Aliexpress ja tam kupiłem

https://www.lexus-forum.pl/viewtopic.php?t=42658
Klaudiusz
Lex Master
Model Lexusa: NX350h

Post by Klaudiusz »

whero wrote: 16 Feb 2024, o 20:23
RafalWawa wrote: 16 Feb 2024, o 18:10 Taka sobie przygoda z wycieraczkami: zamówiłem nowe pióra wycieraczek do wymiany, a że przyszły dzień przed przeglądem to już nie zakładałem, kazałem założyć ASO. Z ASO dzwonią- nie pasują, i czy montować oryginały ( ponad 500zł!) OK, moiże i nie pasują, zdaża się, ale 500zł za wycieraczki uznałem za przesadę i nie kazałem montować. Po odbiorze samochodu następnego dnia stwierdziłem że muszę się przyjrzeć dlaczego te wycieraczki nie pasują.. wyglądają podobnie.. zdjąłem stare, faktycznie jest trochę inaczej i tam "z marszu" nie wejdzie ale... zacząłem kombinować i szybko rozpracowałem zaczep w tych nowych - wystarczyło trochę inaczej przełożyć przez zaczep i wszystko pasuje! Mechanikowi nie chciało się po prostu pomyśleć!
Gdyby więc ktoś szukał nowych piór wycieraczek - Valeo Silencio VH134 (kierowcy) i VH124 pasują (cena ok 100zł za komplet, a nie 500!), tylko są tam dwa zatrzaski ( lewy i prawy) a nie jeden jak w oryginalnych, i trzeba tylko hak przełożyć przez "ucho prawego zatrzasku i go zatrzasnąć ( do czego mechanik z ASO na Połczyńskiej w Warszawie nie doszedł...)

w lexusie wymienia się wkłady wycieraczek a nie całe wycieraczki 8521428090 8521452110 i 8521442040 na tył - i oem wychodzą taniej niż valeo ;)

Można gdzieś kupić te gumki żeby dojechały do świąt? :)

Widzę że gumka pasażera jest na allegro. Ale tej 650mm nigdzie nie ma. Jakiś zamiennik polecacie?
ledziu
Lex Master
Model Lexusa: gs

Post by ledziu »

Bonczek8 wrote: 14 Dec 2024, o 17:37 Nie mogli dać go z przodu? To nie BMW, gdzie rozkład masy ma znaczenie przy lataniu po zakrętach. Tutaj to jeden ciul. To nie auto o sportowym prowadzeniu. Wielkość tego aku też nie oszałamia :laugh1:
Dobrze że wspomniałeś BMW :P właśnie w tamtym tygodniu ogládałem u znajomego X6ka MH 3,0d 22r. 2szt Aku, jedenw bagarku. Aku MH Po dwóch latach denat + zjarana klema. Bez roboty 9k.
Bonczek8
Lex user

Post by Bonczek8 »

ledziu wrote: 24 Dec 2024, o 15:01
Bonczek8 wrote: 14 Dec 2024, o 17:37 Nie mogli dać go z przodu? To nie BMW, gdzie rozkład masy ma znaczenie przy lataniu po zakrętach. Tutaj to jeden ciul. To nie auto o sportowym prowadzeniu. Wielkość tego aku też nie oszałamia :laugh1:
Dobrze że wspomniałeś BMW :P właśnie w tamtym tygodniu ogládałem u znajomego X6ka MH 3,0d 22r. 2szt Aku, jedenw bagarku. Aku MH Po dwóch latach denat + zjarana klema. Bez roboty 9k.
Masakra :szok:
Zdrowych i Spokojnych.
Runior
Nowy lex user
Model Lexusa: NX 350h

Post by Runior »

Czy używacie jakichś mat zabezpieczających tapicerkę pod fotelikami dziecięcymi? W poprzednim samochodzie poza mechanicznym wgnieceniem (bez naruszenia lica) foteliki nie zrobiły żadnych szkód. W tym przypadku jednak chciałbym zachować szczególną ostrożność :). Chodzi o tapicerkę ze skóry naturalnej.
tomeksedzia
Nowy lex user
Model Lexusa: Nx350H

Post by tomeksedzia »

Hej, przymierzam się do zakupu nowego NX. Chciałbym aby nowy Lexus wyposażony był w oryginalny hak. Sprzedawca poinformował mnie że obecnie montowane haki mają max nacisk pionowy 100 kg. Wcześniej na forum czytałem że podawano informacje o max nacisku 60 kg. Czy ktoś ostatnio kupił wraz z hakiem i może potwierdzić iż w specyfikacji obecnie jest 100 kg nacisku pionowego? Chciałbym przewozić 4 rowery i 100 kg powinno wystarczyć😉
Post Reply

Return to “Lexus NX”