NappyBoy wrote:przy 140 km/h mamy rowne 4 tys obrotow na 6 biegu . MI wtedy pokazuje cos ok 10 / 11 L . Przy 120 km/h juz jest lepiej 9/10 . Fakt , tempomatu brak wiec stopa regulowanie czy tez trzymacie stalej predkosci przy 400 km jest ciezkie. Fakt jechalem tez 160-180 jak trzeba bylo wyprzedzac![]()
Pozdro
Miałem auto ponad 2 lata i tylko raz w dziadkowej trasie spalił mi 8L ( ale tak się nie jeździ na co dzień). a miasto to 12 i w górę zależy od temperatury.mateuszwgr wrote:NappyBoy wrote:przy 140 km/h mamy rowne 4 tys obrotow na 6 biegu . MI wtedy pokazuje cos ok 10 / 11 L . Przy 120 km/h juz jest lepiej 9/10 . Fakt , tempomatu brak wiec stopa regulowanie czy tez trzymacie stalej predkosci przy 400 km jest ciezkie. Fakt jechalem tez 160-180 jak trzeba bylo wyprzedzac![]()
Pozdro
Dopiszę sie do kolegi wracając po zakupie IS z Mönchengladbach do mojej mieścinki od Poznania bez autostrady, wyszło mi spalanie około 8 l prędkość do 130km/h, pare razy dałem się podpuścić tak do 160-180 po niemieckiej stronie jak jakąś BMką na zderzaku usiadł.
A tak na codzień to te 680-700+ robię na pełnym baku oczywiście trasa+miasto tylko w mieście jeszcze nie miałem przyjemności sprawdzać ale z moją nogą to około 13 to bez problemu ;P
Users browsing this forum: No registered users and 2 guests