GS mkIII - Pytania o auto z ogloszenia

Wszelkie informacje na temat zakupu modelu GS
Post Reply
LinkPL
Lex Maniak
Model Lexusa: RX 500h

Re: GS mkIII - Pytania o auto z ogloszenia

Post by LinkPL »

Pawełn wrote:
Sebek wrote:Panowie, jakies info na temat poniższego auta? Ktoś miał okazje ogladac?

http://otomoto.pl/oferta/lexus-gs-salon ... 6c60153935
Taka dziura w dywanie... tym perskim;) po 164 tysiącach...
A czemu nie możliwa ... jak ktoś jeździł w cwelkach to tak może właśnie wyglądać. Jasne perskie dywany były standardowe przy jasnej tapicerce, więc jeśli dywaniki są oryginalne to dziura też. U mnie takiej wielkości jest w czarnych dywanikach przy czym jasne wyglądają jak nowe, bo jeżdżę na nich od miesiąca ... dopiero włożyłem. Przebieg możliwy ... czemu nie ?? bo dziura w dywaniku ?? samochód ma 10 lat ... i jeśli zrobił tylko tyle to ktoś ciągle do niego wsiadał i wysiadał.

Pozdrawiam
Link
How far We can go ...
TomekL
Lex user
Model Lexusa: LS 460

GS mkIII - Pytania o auto z ogloszenia

Post by TomekL »

Sebek wrote:Panowie, jakies info na temat poniższego auta? Ktoś miał okazje ogladac?

http://otomoto.pl/oferta/lexus-gs-salon ... 6c60153935
Witam,

Auto oglądałem na żywo. Więc tak: 1. wstawiona 'ćwiartka' tzn. tylny lewy błotnik od srebrnego auta nawet nie przemalowany od środka. Beznadziejnie położony lakier, matowy, widać ślady docierania szpachli. Tylny zderzak nie przymocowany ugina się, odkręcane nadkola tylne, źle spasowane. Dostał 'strzał' bo ślady na feldze lewy tył zostały. 2. Brudne reflektory przednie od środka jak by były w wodzie. 3. Lewe przednie drzwi cieniowane do błotnika, różnica koloru na środku drzwi! 4. Środek w stanie dobrym lecz do prania. Ogólnie nie polecam.

Wysłane z mojego D5503 przy użyciu Tapatalka
Wyrzyk
Lex user
Model Lexusa: BRAK

Post by Wyrzyk »

Witam Panowie ... jutro jadę zobaczyć taki oto model ... teraz pytanie czy ktoś już go widział ... bo stoi juz trochę na allegro i nie wiem czy to kwestia ceny która najniższa nie jest biorąc pod uwagę wiek auta, ale generalnie sprzedawany przez ASO więc może warto dopłacić ... http://otomoto.pl/oferta/lexus-gs-300-s ... y7S0x.html

No i model z Niemcowni wszystko jest jak najbardziej si tylko że Niemiec i wiadomo opłaty trochę przerażają:
http://ww3.autoscout24.de/classified/26 ... rc=st%7Cas

pozdrawiam
JanB
Lex Driver
Model Lexusa: GS

Post by JanB »

Cena tego z Niemiec wyjdzie ci taka sama jak tego z salonu Lexa na Żeraniu (jak nie wyższa). Z kolei doświadczenia kolegów, którzy kupowali auta z salonów formowych są różne, czasem negatywne. Chyba 200-300zł kosztuje wynajęcie rzeczoznawcy, który dokładnie sprawdzi Tobie auto, łącznie z czujnikiem grubości lakieru, jazdą próbną, zdjęciami. Przy tej cenie zakupu chyba warto kupować z rzeczoznawcą.
PS. Tylko cenę negocjuj przed rzeczoznawcą, bo jak wyjdzie, że auto warte swojej ceny, to po raporcie experta nic ci nie opuszczą :smile:
Pozdrawiam
JanB
Wyrzyk
Lex user
Model Lexusa: BRAK

Post by Wyrzyk »

Jeśli rzeczoznawca faktycznie wyceni auto w kwocie 200-300 zł to nie ma sie nawet nad czym zastanawiać... Na Żerań daleko nie mam więc przejechać i tak się przejadę ... dam znać jakie będą moje wrażenia. Lex z Niemiec ma jednak przez wszystkich tutaj chwalony silnik ... ale jednak bawienie się w akcyzy/Vat'y trochę mnie przeraża :) pozdrawiam
LinkPL
Lex Maniak
Model Lexusa: RX 500h

Post by LinkPL »

Za tym od szkopów przemawia zdecydowanie lepszy motor i z tego co mi się wydaje, brak aktywnego tempomatu w wersji z Żerania.

Co kto woli :)

Pozdrawiam
Link
How far We can go ...
Yarecki
Lex Master
Model Lexusa: gs

Post by Yarecki »

Motor w gs300 z tych lat to wynalazek.
Gs430 to inna bajka, osobiście gs 3 generacji dla mnie istnieje tylko z V8.
Poczytaj w sieci ile jest problemów z 300, i jeśot li myślisz o lpg to 300 odpada przed startem bo.to nieszczęsne Di
TomekL
Lex user

Post by TomekL »

Witam,
Panowie znalazłem coś takiego GS300:
http://otomoto.pl/oferta/lexus-gs-salon ... y8kDJ.html
looknijcie proszę i dajcie znać na fotkach sympatyczny. Niby komis, ale można znaleźć pozytywne opinie o tym komisie.
Dawid0ss
Lex Master
Model Lexusa: Lexus GS450h mk3

Post by Dawid0ss »

Wyrzyk wrote:Witam Panowie ... jutro jadę zobaczyć taki oto model ..
Chcesz kupić GS mk3 ? To tylko i wyłącznie WI EJT ! ;-)
TomekL
Lex user

Post by TomekL »

A o co chodzi z motorem 3.0 3GR? Każdy pisze tylko 430. Co jest nie tak z GS 300, wtrysk bezpośredni, nowoczesny silnik, nie było problemów jak czytam.
Post Reply

Return to “Lexus GS”