Elektryczne fotele is 200

Wszystko co związane z problemami w układzie elektrycznym.
Kowal_Marcin
Nowy lex user
Model Lexusa: IS200

Re: Elektryczne fotele is 200

Post by Kowal_Marcin »

dzięki za odpowiedź,
jordi007 - OK, czyli rozumiem, że plus ciągnąłeś do sterowania, a kostki grzania zmieniałeś pod fotelami.
medyss - nie, mój staruszek jest z poprzedniego stulecia (99), żaden polift, a kostka w panelu tylko jedna,
nie ubolewam jednak, bo prawdopodobnie i tak podłączę grzanie tylko u siebie (jak się już zdecyduję na ich zakup)
jordi007
Lex Driver
Model Lexusa: Gs 450h

Post by jordi007 »

dokłanie plus poszedł pod bezpiecznik do pasazera tez zmieniłem kostki i pod podłoge wchodzi cała wiazka ale do przycisku juz nie dochodzi ale ogarne to musze tylko chwile czasu znalesc
jordi007
Lex Driver
Model Lexusa: Gs 450h

Post by jordi007 »

Witam odkopuje tetam
chodzi mi o podgrzewanie u pasazera do osob co zmieniali na alcantare czy udało im sie podłaczyc i jak to zrobic bo ja sobie nie radze.

rocznik 99
wersja classic
siedzenia od angola wiazki sa dołozone brak tylko kabli do samego właczniki ( gdzies znikaja chyba przy bezpiecznikach )

Prosze o pomoc bo elektrycy nie chca sie za to brac
Pepe_GD
Lex user

Post by Pepe_GD »

Witam Panowie,

czy ktoś z Was podłączył fotele z przedlifta do polifta? Posiadam przedlifta z 2000r bez elektryki i grzania. Zakupiłem tapicerke, fotele w pełnej elektryce.
O dziwo wiązkę miałem położoną, więc wetknąłem przyciski od grzania ( napięcie jest, kontrolka się pali). Pod fotelem jest różnica w kostkach, z budy wychodzą 2 kostki po 2 przewody grupami ( cieńsze: biało czarny, różowo czarny) i ( grubsze: zielono czerwony, biało czarny) a z fotela 1 kostka z 4 przewodami ( cienkie: czerwono zielony, różowo czarny) i (grubsze: biało czarny i biały) . Kostki przełożyłem i podłączyłem, tak:

Wiązka z budy----------Wiązka z pod fotela:

Biało- czarny (cienki)-------------------Zielono- czerwony (cienki)
[+] Różowo- czarny (cienki)--------------- Różowo- czarny (cienki)

[+] Zielono- czerwony (grubszy)------------Biały (grubszy)
Biało - czarny (grubszy)------------------Biało- czarny (grubszy)

Są niezłe jaja ponieważ, fotela elektryka działa tylko jeśli włączę przycisk grzania tyłków, wyłączę przycisk to elektryka nie działa. I ogólnie grzanie tyłka nie działa. Ktoś wie jak to rozgryźć? Czemu elektryka jest zależna od grzania? Podłączałem różnymi kombinacjami i jedynie w tej kombinacji coś działa.
endrju1
Lex Master
Model Lexusa: is200

Post by endrju1 »

Pepe_GD wrote: Są niezłe jaja ponieważ, fotela elektryka działa tylko jeśli włączę przycisk grzania tyłków, wyłączę przycisk to elektryka nie działa. I ogólnie grzanie tyłka nie działa. Ktoś wie jak to rozgryźć? Czemu elektryka jest zależna od grzania? Podłączałem różnymi kombinacjami i jedynie w tej kombinacji coś działa.
Pierwsze co mi do głowy przyszło, to że podłączyłeś wtyczkę od grzania stołków z wiązki auta do gniazda od elektryki.
Pepe_GD
Lex user

Post by Pepe_GD »

Podłączałem też odwrotnie, to nic nie działało. Poza tym podłączając odwrotnie cienkie kable były by podłączone do grubszych, więc na logikę też coś nie halo.
Jeśli nikt nie pomoże to oddam w przyszłym tyg.auto do elektryka by podziałał ;)
Pepe_GD
Lex user

Post by Pepe_GD »

up
Pepe_GD
Lex user

Post by Pepe_GD »

Nadal nikt nic nie poradzi? :(
endrju1
Lex Master
Model Lexusa: is200

Post by endrju1 »

Trzeba po1. Sprawdzić która wtyczka w aucie do czego służy, po2. sprawdzić które gniazdo w fotelu jest od czego i wtedy można sprawdzać co z czym łączyć.
Co do gniazd w fotelu, to rozpiska jest do odszukania na forum.
Keepmovin
Lex user
Model Lexusa: GS430

Post by Keepmovin »

endrju1 wrote:Trzeba po1. Sprawdzić która wtyczka w aucie do czego służy, po2. sprawdzić które gniazdo w fotelu jest od czego i wtedy można sprawdzać co z czym łączyć.
Co do gniazd w fotelu, to rozpiska jest do odszukania na forum.
Szukam po forum i szukam tej "magicznej rozpiski gniazd"

Czy przypadkiem nie ma ktoś jej zapisanej i mógłby ją tu wrzucić ku uciesze gawiedzi i wszystkich, którzy próbują zrobić sobie sofe zamiast starych szmat?
Post Reply

Return to “Elektryka”