Lexus RX 500h opinie

Wszelkie informacje na temat zakupu modelu RX
Post Reply
surgi
Nowy lex user
Model Lexusa: RX500

Re: Lexus RX 500h opinie

Post by surgi »

Dzięki . Za 2 tygodnie idzie do oklejenia.
LinkPL
Lex Maniak
Model Lexusa: RX 500h

Post by LinkPL »

Ktoś pytał o hałas z panoramy.
Mam panoramę i po zasłonięciu tej szmaty powiedziałbym że nie hałasuje nic. Nawet z odsłoniętym jest cicho moim zdaniem. W sumie zawsze mam odkrytą tą szmatę, to jak by było bardzo głośno to podświadomie bym zasłaniał.

Zdecydowanie mocniej się nagrzewa ... jak szmata odkryta.

Adnotacja odnośnie czujnika deszczu / wycieraczek. Po wymianie wycieraczek problem nie występuje. Wycieraczki z ASO.

Polubiłem to auto, jeździ mi się super, zrobiłem w sumie w 7 miesięcy ponad 31k km ... zajebiste auto po utwardzeniu amortyzatorów.
How far We can go ...
surgi
Nowy lex user

Post by surgi »

Daj znać jak po 2-3 miesiacach letnich wrażenia z panoramy ?
Moje 7 letnia doświadczenia z panoramą w Passerati Variancie zaowocowały brakiem takowej w RX ( zdecydowanie cieplej w głowę nawet przy przesłonie niż w aucie bez panoramy ). Skórka niewarta wyprawki.
Szybki2
Lex user

Post by Szybki2 »

Jakie upusty udało się wam wywalczyć przy zakupie? Obecnie jest promocja od Lexusa i wersja 500 F sport edition. Obecnie cena promocyjna 417000 tj ok 13% od katalogowej. Z tego powodu w salonie nikt nie bardzo chce dać więcej upustu. Ewentualnie za lojalność jeszcze 2% mając toyotę obecnie.
O 20% można pomarzyć.
surgi
Nowy lex user

Post by surgi »

Podzwoń po różnych dealerach.
LinkPL
Lex Maniak
Model Lexusa: RX 500h

Post by LinkPL »

Obecnie Toyota/Lexus znacznie zaostrzyły politykę wysokich rabatów i żeby dostać np. Flotowy musisz mieć 20 aut we flocie. Czesto sprzedawcy, żeby dać cenę łamali zapisy, a teraz nie jest już tak łatwo. 

Aczkolwiek 417k tylko czy z ML czy bez ??
How far We can go ...
LexRX24
Nowy lex user
Model Lexusa: RX

Post by LexRX24 »

A propos parowania, mam wrażenie, że przy niższych temperaturach zewnętrznych w trybie auto lexus oszczędza paliwo i nie uruchamia klimatyzacji. W efekcie rzeczywiście szyby mocno parują. Ale, przynajmniej u mnie, wystarczy ręcznie wymusić włączenie klimatyzacji przyciskiem AC i problem parujących szyb się nie pojawia. Prawdopodobnie w RX iv generacji w tdyvie auto klima zawsze pracowała i dlatego nie odczuwało się parowania.
Szybki2
Lex user

Post by Szybki2 »

Mam pytanie dotyczące plastików w samochodzie. Gdzieś w internecie użytkownik Lexusa stwierdził że zapach plastików w nowym samochodzie jest bardzo intensywny i nieprzyjemny. Dodatkowo nie można go usunąć zwłaszcza w gorące dni. Jeździłem ostatnio corollą która miała 6000 przebiegu i rzeczywiście nie było pod względem zapachu miło.
Czy spotkaliście się z tym w RX500?
LexRX24
Nowy lex user
Model Lexusa: RX

Post by LexRX24 »

Szybki2 wrote: 28 Jun 2024, o 08:48 Mam pytanie dotyczące plastików w samochodzie. Gdzieś w internecie użytkownik Lexusa stwierdził że zapach plastików w nowym samochodzie jest bardzo intensywny i nieprzyjemny. Dodatkowo nie można go usunąć zwłaszcza w gorące dni. Jeździłem ostatnio corollą która miała 6000 przebiegu i rzeczywiście nie było pod względem zapachu miło.
Czy spotkaliście się z tym w RX500?

Rzecz gustu, lubie ten zapach i w polaczeniu ze skórzanymi siedzieniami jest IMO przyjemnie.

nethobbit
Lex user
Model Lexusa: RX 450h+

Post by nethobbit »

surgi wrote: 25 Feb 2024, o 21:45 Macie panoramę ?

Chyba lepiej nie zamawiać tu taj wkleiłem film z YT:   https://lexus-forum.pl/viewtopic.php?t=42373
Post Reply

Return to “Lexus RX”