@up:
Akurat tak się złożyło, że rodzinka wpadła do mnie na weekend, dlatego zerwałem się o 19, bo ile mogli chodzić po M1 (przyjechaliśmy o 16:45)
Miałem nadzieję, że będziesz, bo namawiam rodziców na GS-a ale ciągle się opierają...
Sprzedam graty do IS200/300:
- kanapę tylną bez zagłówków czarna skóra + alkantara (wyprana 99zł)
- boczki drzwiowe przejściowe (czarna ramka głosników) w czarnej alkantarze (40zł)
Cześć, toki OT ale szukam pomocy.
Mój Lex miał "drobny" wypadek. mam uszkodzone koła z lewej strony ( prawdopodobnie wahacze lub piasty) potrzebowałbym pomocy, zna ktoś jakiegoś ogarniętego mechanika, który by mi pomógł?
@up: w Poznaniu jeszcze nie udało mi się znaleźć konkretnego speca.
Jeżeli chcesz jak najtaniej, to kup komplety na dwa koła: zwrotnice z piastami, wahacze, amortyzatory i je wymień. Nie ma innej opcji. A do tego miarka, suwmiarka i pomierz punkty mocowania zawieszenia na jakimś kanale (jedną stronę porównaj z drugą). Jak coś się będzie różnić, to czeka Cię rama i naciąganie. Tylko naciągaj na starych częściach, a dopiero potem wymieniaj.
Aha - i tak nie masz gwarancji, że auto po zabiegu będzie jeździć prosto... Kumpla Omega po takiej naprawie w ASO (naciąganie + all-inclusive wymiana zawiasu) wciąż ściągała.
Sprzedam graty do IS200/300:
- kanapę tylną bez zagłówków czarna skóra + alkantara (wyprana 99zł)
- boczki drzwiowe przejściowe (czarna ramka głosników) w czarnej alkantarze (40zł)
Aż tak tragicznie nie jest, jak puszczam kierownice nawet teraz to nie ściąga, to jest coś drobnego.
Niestety moje umiejętności oraz zaplecze techniczne nie pozwalają na takie wymiany. Szukam pomocy bo sam tego nie zrobię.
Mam nadzieję, że bez naciągania się obejdzie, to był tylko krawężnik, połamały się alufelgi, barierka była uderzona tyłem i to jeszcze bez większych strat w blachach, ucierpiał zderzak tylny i lampa ale też nie jakoś mocno.
Wiesz może ile taki komplet na dwa koła może kosztować? Dodatkowo jeszcze bym wymienił pompę od wspomagania kierownicy, coś ostatnio nie domaga.