[is200] kompresor by tomekb
-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: Ueno Yoshio Kanto IS 200 Sport
Re: [is200] kompresor by tomekb
a VVT-I nie mozna sie bawic jak V-TEC'iem ? chodzi mi soft w stylu Hondadty?
-
- Lex Master
- Model Lexusa: IS200
nie można, a przynajmniej nie w przypadku seryjnego ECU. Ale zmiana fazy nawet przy użyciu dodatkowego urządzenia nic nie wniesie.
www.gt4serwis.pl 695 13 25 28
Chiptuning również DENSO, serwis DPF, EGR i wszystkich funkcji sterownika silnika, pełny serwis mechaniki i elektroniki.
Chiptuning również DENSO, serwis DPF, EGR i wszystkich funkcji sterownika silnika, pełny serwis mechaniki i elektroniki.
-
- Nowy lex user
Witam posiada może ktoś kompresor na sprzedaż ?
- NappyBoy
- Lex Maniak
- Model Lexusa: IS200 Turbo
Powiem Ci szczerze ze ja jeszcze przed zakupem rozgladalem sie za kupnem kompresora , zeszlo jakies 2 lata 
Ogolnie sa dostepne w UK - zaloguj sie na ich forum lexus i tam w dziale sprzedaz "dosc"czesto sie pojawiaja w granicach 2k funtow .
Pozdrawiam

Ogolnie sa dostepne w UK - zaloguj sie na ich forum lexus i tam w dziale sprzedaz "dosc"czesto sie pojawiaja w granicach 2k funtow .
Pozdrawiam
-
- Nowy lex user
Dzięki za odpowiedź a jeszcze jedno pytanie. Jakbym już załatwił ten kompressor czy po zamontowaniu go trzeba coś jeszcze dłubać w samochodzie ? jak wygląda sprawa spalania ? dużo wzrasta?
- NappyBoy
- Lex Maniak
Nawet w oficjalnych artykulach masz ze spalanie z kompresorem nieznacznie wzrasta tj jakies 0.5 L na 100Km.
Czy trzeba cos dlubac , hmm. Niby te zestawy byly plug and play czyli montujesz i jedziesz ,samodzielnie nawet w garazu ok 2-3 godzin. Z tego co wyczytalem na tym forum i innych to trzeba jeszcze komputer dodatkowo podpiac , sam sie za bardzo w tym nie orientuje wiec mojej wypowiedzi nie bierz jako 100 % wyrocznie . Inni koledzy pewnie zaraz sie wypowiedza
Pozdro
Czy trzeba cos dlubac , hmm. Niby te zestawy byly plug and play czyli montujesz i jedziesz ,samodzielnie nawet w garazu ok 2-3 godzin. Z tego co wyczytalem na tym forum i innych to trzeba jeszcze komputer dodatkowo podpiac , sam sie za bardzo w tym nie orientuje wiec mojej wypowiedzi nie bierz jako 100 % wyrocznie . Inni koledzy pewnie zaraz sie wypowiedza

Pozdro
- carinus
- Lex Master
- Model Lexusa: RX400h,IS220d
Problemem kompresora jest mała podaż,ciężko spotkać okazję nie mówiąc o możliwości przebierania w ofertach na naszym rynku.W podobnych pieniążkach wyjdzie załozenie turbinki.Nie zdążyłem niestety zamontować mojego zestawu kompresora i nie mogę porównać jaka jest róznica wzgledem turbiny.Dręczy mnie bardzo mały moment obrotowy na biegu jałowym gdy podczas ruszania zdarza się ze silnik zgaśnie.Dla porównania stary avensis rusza na samym sprzęgle i ciągnie na obrotach biegu jałowego bez potrzeby dodawania gazu.
- NappyBoy
- Lex Maniak
taki maly offtop , powiem Ci Carinus ze ja caly czas wsumie na samym sprzegle parkuje czy cofam oczywiscie nie pod gorke 
pozdrawiam

pozdrawiam
-
- Lex user
- Model Lexusa: is200/is300
-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: IS 200
Witam wszystkich
Zamierzam zamontować kompresor do mojego lexa kompresor już kupiłem i mam do was pytanie, orientuje się ktoś może jaką średnice ma koło pasowe które napędza kompresor ?