SPOT POZNAN !!!!!

Organizujesz spot w swoim regionie ? napisz nam o nim
Post Reply
carinus
Lex Master
Model Lexusa: RX400h,IS220d

Re: SPOT POZNAN !!!!!

Post by carinus »

Marcin wrote:
Carinus a Ty dalej swoje:PP

Gwarantuje Ci, że z doładowaniem które miałeś na spocie, podczas przyspieszania równoległego z jazdy, a nie ze startu zatrzymanego nie miałbyś szans z IS300;)
No ale co ja tam będę....Zobaczymy następnym razem;)
Poza tym automat, zwłaszcza starszych generacji, rzadko ma szanse z manualem, zwłaszcza jak jest mokro, a kierowca uwielbia palić laka zamiast przyspieszać :dance3:
Chociaż swoją drogą również jestem za uturbianiem niskolitrarzowych jednostek, a dlatego wybrałem IS300, bo gdzieś tego 2jz'ta mieć musiałem :fiu:
Nie bijcie mnie,chciałem tylko mieć z jazdy przyjemność,dlatego tez kiedyś szukałem IS300.Dzięki Marcin za jazdę Twoim lexem,bo mogłem porównać wrazenia z jazdy kolejnym autkiem z 2JZ pod maską.Poczekamy aż przyjdzie wiosna i będa lepsze warunki do zabawy na placyku.Jeszcze do niedawna miałem ukryte obawy ze uturbiając ten mały silnik i tak nie będę w stanie zbliżyc się do osiągów jakie ma IS300.Ostatnie nasze przejazdy dały mi jednak trochę otuchy że nie jest tak źle jak myślałem.Przy nastepnym spocie oprócz przejazdów postaram się pokazać Wam zamocowane już siłowniki podnoszenia maski.Moze jeszcze pare dodatkowych kompletów uda się zrobić to założymy na miejscu.Jak dobrze pójdzie to nowy licznik też będzie do obejrzenia.

Hydrant-to prawda że w moim jest turbo jednak różnice w mocy między naszymi silnikami są dosyć spore.Teraz mam w okolicy 180KM i 250Nm więc sporo mniej niż kolega i wszystko idzie na LPG.
mikrus
Lex Driver
Model Lexusa: GS430 mkII

Post by mikrus »

Chłopaki przecież spotkanie nie miało opierać się na tym by linczować się teraz wzajemnie kto ma lepsze auto, bo najwięcej mocy pod maską i tak miał SC400 ;)
A tak na poważnie. Uturbiony IS200 fajnie jedzie, przyjemnie przyspiesza i najważniejsze, że spełniło to oczekiwania użytkownika.
Ja mimo tych naszych spotkań cały czas biję się z myślami czy zmienić auto na coś bardziej oszczędnego czy też nie. Po prostu sporo ostatnio podróżuję i myślę o 'ropniaku' coś w stylu AR 147 FL, albo Saab 9-3 mkII niestety w mojej okolicy nie ma zbytnio gdzie poszukać i się przejechać zobaczyć czy daje tyle samo frajdy co IS. Niestety też instalacja LPG nie wchodzi w grę.
Pozdrawiam
Mikołaj
Alexaus11

Post by Alexaus11 »

Chyba mnie przekonaliscie ze warto wpasc :)
A jak jeszcze cos ktos o wyscigach to juz zupelnie...
forest
Lex Master
Model Lexusa: stanced VIP

Post by forest »

Alexaus11 wrote:Chyba mnie przekonaliscie ze warto wpasc :)
A jak jeszcze cos ktos o wyscigach to juz zupelnie...
Jak jesteś z okolic to obecność obowiązkowa :piwko: za nieobecność dostajesz uwagę do dzienniczka
na spocie był tylko testing testing ...zaraz tam ściganie - to efekt uboczny :laugh1:
u mnie po city też lata ISF bordowy, jak się raz z nim spotkałem na drodze to tak dziadzia przycisnął że zanim zredukowałem
jego już nie było :doh: zdążyłem tylko powiedzieć "FUCK! gdzie ten bordowy??" :sarcastic:
SC430 '2002
hydrant23
Lex Driver
Model Lexusa: GS430 mkIII

Post by hydrant23 »

to był tylko żarcik , spowodowany 2jzem którego dziwnym trafem mam pod maską swego L, a tak czy inaczej każda inicjatywa w kierunku polepszenia auta jest godna szacunku i naśladowania ,a większość uszczypliwości jest podyktowana jakże Polska zawiścią i zazdrością
TmK18
Lex user
Model Lexusa: IS200

Post by TmK18 »

Niestety nie byłem na zlocie, gdyż miałem wyjazd ale bardzo żałuje
Nie jeździłem IS200 T ale mam swojego z lpg oraz jechałem IS300 5 AT
I chyba rozumiem o co chodzi "carinus" Prawda jest taka że w IS300 ten automat zabija moment i uczucie przyspieszania jest lepsze w IS200 MT
To tak samo jak ludzie myślą ze mają tdi i są mistrzami świata, bo turbo generuje duży i mocno odczuwalny moment, który nie jako oszukuje odczucia człowieka
mikrus
Lex Driver
Model Lexusa: GS430 mkII

Post by mikrus »

TmK18 wrote:To tak samo jak ludzie myślą ze mają tdi i są mistrzami świata, bo turbo generuje duży i mocno odczuwalny moment, który nie jako oszukuje odczucia człowieka
Nie to, że jestem szaleńcem na trasie, ale już nie raz udowodniłem kierowcom 1.9 TDi, że nawet te 130KM jednak z benzyniakiem i VVTi nie do końca ma szanse. Z rolki nie było szans. Start pewnie zostaję w tyle, ale później nadrabia.
Kolejny spot biada jak będzie mniej osób ;) :hobby:
Pozdrawiam
Mikołaj
carinus
Lex Master
Model Lexusa: RX400h,IS220d

Post by carinus »

Narobiło się trochę zamieszania,a planowałem tylko przejechać się jakimś innym lexem.Potem tak jakoś się wszystko szybko potoczyło i chyba nie było nudno.Myslę ze następny spocik będzie liczniejszy i jeszcze ciekawszy.
forest
Lex Master
Model Lexusa: stanced VIP

Post by forest »

czy ktoś z ekipy z Poznania posiada rolkę do nadkoli?
SC430 '2002
nogaj
Lex user
Model Lexusa: IS200

Post by nogaj »

Witam wszystkich :) jak widać jestem u was " świerzy", tak samo jak związany z Lexusem :) . Chętnie wpadł bym na jakiegoś spota ;) jestem w posiadaniu IS200 z 2000r. w kolorze 1c6. Gdzie najczęściej sie spotykacie?
Post Reply

Return to “Spoty Regionalne”