IS200/300 Poliuretany??

Tuning zawieszenia, silnika, układu napędowego
Post Reply
endrju1
Lex Master
Model Lexusa: is200

Re: IS200/300 Poliuretany??

Post by endrju1 »

Ja mam od nich komplet na całe auto i też nie narzekam.
Tudirk
Lex user
Model Lexusa: IS300 AWD 3.5 V6

Post by Tudirk »

Pytałem w GT4 o komplet poliuretan. Wiadomosć od nich:
Dzień dobry,
wszystkie elementy są dostępne:
- zestaw przód na górne i dolne wahacze - 385zł
- poduszki stabilizatora przedniego - 69zł
- mocowania maglownicy - 130zł
- zestaw tył na górne i dolne wahacze - 685zł
- poduszki stabilizatora tylnego - 69zł
- duże tuleje tylnych sanek (mocujące sanki do podwozia) - 620zł
Jak myślicie, ile mogę utargować?
juri_is
Nowy lex user
Model Lexusa: IS200 Sportcross

Post by juri_is »

juri_is wrote:Witam wszystkich kiedyś pisałem o zamówieniu kompletnego zestawu na przednie zawieszenia żółtych poli dla mojego is'a od kolegów z ukrainy. Przepraszam wszystkich zapomniałem napisać ze już je mam i czekają na montaż w załączniku fotka zestawu tylko bez gum stabilizatora bo akurat nie było ale zamówię z kompletem na tył. Pierwsze wrażenie wykonanie solidne w dotyku są elastyczne przypominają gumę ale twardszą myślałem że będą bardziej "drewniane" :-). Jak by ktoś chciał je zobaczyć na zlocie jutro bede je miał. Cena komplety wyszła 320 zł :-)
Witam ponownie wszystkich wreszcie mogę coś powiedzieć o akcji Poliuretan na przednim zawieszeniu. Plan pracy trochę się powiększył bo stwierdziłem jak już rozwalam całość to wymienie co się da :-) na nowe dobrej jakości części w przyzwoitej cenie. Przyzwoitość ceny wiadomo to ocena subiektywna :-).

Podsumowując jestem bardzo zadowolony z wyniku może ocenić po prawie miesiącu jazdy i aktualnie w dość trudnych warunkach nic nie skrzypi zawieszenie jak dla mnie działa super reaguje szybciej na zakrętach lepiej się trzyma nie jest nie jest to deska jak niektórzy straszą ale to zależy od producenta Poliuretanu. Kolor u każdego producenta może oznaczać coś innego inną twardość przynajmniej tak słyszałem raz mówili mi że czerwone twardsze raz że żółty. Nie chciałbym do żadnego innej marki porównywać bo to subiektywne odczucia ale naprawdę się nie zawiodłem.

Zastrzeżenia do tej pory wymieniałem gumy Febesta po prostu odradzam w ciągu roku wymieniłem 3 razy szkoda gadać ja już lepiej poszukać pełne gumy drążków i zapłacić więcej niż kilkakrotnie bawić się w wymianę.

Jeśli ktoś chciałby fotkę na zamontowanym zawieszeniu dajcie znać, mogę na dniach zrobić będzie widać jak po miesiącu codziennej jazdy a codziennie do roboty śmigam tym wozem i nie raz w ciemnościach udaje mi się zaliczyć dziury. Załączam fotkę zamontowanych Poli oprócz drążka bo już było bardzo późno na następny dzień został ale widać jak tragicznie Febest wygląda po 3 miesiącach jazdy.

Nie oceniajcie zbyt surowo nie jestem pisarzem na wszelkie pytania chętnie odpowiem, mechanikiem wielkim też nie jestem z pomocą kolegi razem zrobiliśmy to bo prasę wolałem nie obsługiwać sam resztę dłubałem sam frajdę miałem niesamowitą :-) że przy autku coś sam zrobiłem ale weekęd zleciał nie wiadomo kiedy.
Last edited by juri_is on 2 Dec 2016, o 08:08, edited 2 times in total.
bulikcbr
Lex user
Model Lexusa: był IS 200 jest RX 400

Post by bulikcbr »

Witam w którym ASO Toyoty zamówiłeś komplet sworzni?
juri_is
Nowy lex user

Post by juri_is »

bulikcbr wrote:Witam w którym ASO Toyoty zamówiłeś komplet sworzni?
W Poznaniu Bonkowscy czekałem na nich dobrych kilka dni bo leciały do Polski ale doleciały :-) strasznie się bałem o ten numer czy jest właściwy ale kilka razy sprawdzaliśmy i udało się. Mała poprawka 310 zł wyszło a nie 230 zł pomyliłem z cenniku już się poprawiam. Ale i tak opłaca się.
Może komuś się przyda wpisujecie VIN i numery części można poszukać zauważyłem że ASO Toyoty z podobnej bazy korzysta.
Last edited by juri_is on 2 Dec 2016, o 08:07, edited 1 time in total.
ghostmateus
Lex Driver
Model Lexusa: GS 430

Post by ghostmateus »

Pytanie te tuleje będą też pasować do GS-a mk2? i jak z jakością jak ktoś zamawiał?
http://allegro.pl/tuleje-wahacza-tylneg ... 23646.html

Pilna sprawa
gmiter
Lex Master
Model Lexusa: IS350

Post by gmiter »

Czy pasują do GS tego nie powiem - jednak doświadczenie 2 IS300 mam takie że tył jest stabilny w końcu. Założone od czerwca tego roku i brak kłopotów.
leszcz
Lex user
Model Lexusa: IS300 SportCross

Post by leszcz »

ghostmateus wrote:Pytanie te tuleje będą też pasować do GS-a mk2? i jak z jakością jak ktoś zamawiał?

Pilna sprawa
w tym watku http://lexus-forum.pl/viewtopic.php?f=1 ... 9&start=10 zastanawiam się czy tuleje z GSa pasuja do ISa, wiec może Cie to zainteresuje :biggrin2: tuleje febi-bilstein, mysle ze firma lepsza niz febest, tylko cena dla klienta z ulicy bardzo wysoka :down:

EDIT
tutaj za ~330zl http://www.czesciauto24.pl/febi-bilstein/7108703
pozdr.
juri_is
Nowy lex user

Post by juri_is »

No a ja włąśnie dostałem komplet na tylne zawieszenie wszystkie gumy do is200 oraz brakujące gumy przedniego stabilizatora po jak robiłem przód zapomniałem zamówić do kompletu. Trochę się zdziwiłem ile tego ale fajnie że da się wszystko zmienić na Poli a nie tylko część gum.
Last edited by juri_is on 2 Dec 2016, o 08:06, edited 1 time in total.
lukas78
Lex Master
Model Lexusa: IS200-> GS 300-> GS 430

Post by lukas78 »

ghostmateus wrote:Pytanie te tuleje będą też pasować do GS-a mk2? i jak z jakością jak ktoś zamawiał?

Pilna sprawa
Być może jutro będzie u mnie paczka z gt4 z tulejami do mojego gs mk2 - dam znać po montażu. Jeśli nie jesteś pewien czy pasują, to tak jak ja napisz e-mail do Pawła z gt4 ( suspension@gt4.com.pl ) z zamówieniem na poli. do swojego mk2

Mój kolega już jakiś czas śmiga is200 na tych poli i mówi, że są ok.
<Czas zmarnowany nie istnieje we wspomnieniach>
Post Reply

Return to “Tuning mechaniczny”