To i tak dobrzetomekb wrote:travis jesli ko cisnoles do 6000obr kilkanascie razy to uwiez mi 10l bedzie

najbardziej mnie rozwala jak na zimnym silniku auto stoi na luzie i wskazówka od tymczasowego spalania wyjeżdża na full

To i tak dobrzetomekb wrote:travis jesli ko cisnoles do 6000obr kilkanascie razy to uwiez mi 10l bedzie
no tak... mój błądtomekb wrote:no a ile ma palic skoro nie jedziesz na 100km
Wtedy ma palić l/h.Tak mają bynajmniej inne urządzenia.Swoją drogą to jednak kupię sobie jakiś mały komputerek do lexa.Dobrze wiedziec co się dzieje z naszym paliwem i silnikiem.tomekb wrote:no a ile ma palic skoro nie jedziesz na 100km
To jakis hardcore, wg mnie to meczenie silnika. Wogole troche ciezko mi sie przestawic bo w poprzednim Civicu krecenie od 4 w gore to byl standard a silnik mialem 1,5 VTEC-E i palil mi ok 5-6 w trasie.Travis wrote:spokojna jazda to 6 bieg od 50 do 100 zakres obrotów od 2000 do 2500.spalanie na poziomie 8l na 100km
Ralfx wrote:Też mi się wydaje że 50-100 kmh to nie ten bieg troche. Obroty muszą być optymalne, jazda na zbyt niskich grozi także przyspieszoną eksploatacją części. Poza tym auto nie ma momentu za dużo na tych obrotach i też nie ma lekko, trzeba mocniej je naciskać żeby chciało jechać. Tak więc szczerze powiedziawszy nie byłbym taki pewny czy jazda poniżej 80kmh na 6 biegu dobrze robi.
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest