Kiedy facelifting Lexusa NX ?

Wszelkie informacje na temat zakupu modelu NX
mateo_007
Nowy lex user
Model Lexusa: NX 450h+ F-Sport

Re: Kiedy facelifting Lexusa NX ?

Post by mateo_007 »

Niestety chyba nie da się tego całkowicie zniwelować, oddałem do firmy detalingowej, która próbowała różnych środków, podgrzewania itp. Jest lepiej ale nie udało się wyeliminować całkowicie, w słoneczne dni gdy pada na to miejsce niestety widać. Dramat, że można wstawić w aucie premium taki materiał - fakt miękki przyjemny ale rysuje się od patrzenia a porysowany kokpit w samochodzie premium wygląda słabo.
Niestety to chyba taki trend, że wszystko będzie niedługo z butelek PET. Tak jak pisałem wcześniej będąc w BMW oglądałem X5/X6, BMW 5 i nowe X3. Po materiałach można ocenić kolejność powstawania. W X5/X6 wszechobecna skóra, super materiały itp, w BMW 5 już gorzej, a w X3 tragedia. Może trzeba przesiąść się na auta nie premium - tam chyba jeszcze eko w takim stopniu nie dotarło :)
nethobbit
Lex user
Model Lexusa: RX 450h+

Post by nethobbit »

Leszeklos60@ wrote: 17 Sep 2024, o 09:32 mateo_007 Wspominasz o rysującej się desce rozdzielczej przed pasażerem w NX . Czy jakoś poradziłeś sobie z tym żeby to zniwelować, bo mam podobny problem

Trzeba okleic folia PPF - na Aliexpresie sa gotowe wykroje
mateo_007
Nowy lex user
Model Lexusa: NX 450h+ F-Sport

Post by mateo_007 »

Piano black mam oklejone natomiast rozmawiamy o tym miękkim plastiku przed pasażerem. Nie widziałem aby ktoś to oklejał i jak miałoby to wyglądać bo potem to już chyba tylko wrócić do domu, przykryć kanapę kocem, położyć folię na dywan a potem wrócić jeszcze do samochodu i założyć pokrowce na fotele  :sarcastic:

nethobbit
Lex user
Model Lexusa: RX 450h+

Post by nethobbit »

mateo_007 wrote: 17 Sep 2024, o 21:21 Piano black mam oklejone natomiast rozmawiamy o tym miękkim plastiku przed pasażerem. Nie widziałem aby ktoś to oklejał i jak miałoby to wyglądać bo potem to już chyba tylko wrócić do domu, przykryć kanapę kocem, położyć folię na dywan a potem wrócić jeszcze do samochodu i założyć pokrowce na fotele  :sarcastic:

masz na myśli dekor?
odoja
Lex user
Model Lexusa: NX 24

Post by odoja »

mateo_007 wrote: 17 Sep 2024, o 11:11 Niestety chyba nie da się tego całkowicie zniwelować, oddałem do firmy detalingowej, która próbowała różnych środków, podgrzewania itp. Jest lepiej ale nie udało się wyeliminować całkowicie, w słoneczne dni gdy pada na to miejsce niestety widać. Dramat, że można wstawić w aucie premium taki materiał - fakt miękki przyjemny ale rysuje się od patrzenia a porysowany kokpit w samochodzie premium wygląda słabo.
Niestety to chyba taki trend, że wszystko będzie niedługo z butelek PET. Tak jak pisałem wcześniej będąc w BMW oglądałem X5/X6, BMW 5 i nowe X3. Po materiałach można ocenić kolejność powstawania. W X5/X6 wszechobecna skóra, super materiały itp, w BMW 5 już gorzej, a w X3 tragedia. Może trzeba przesiąść się na auta nie premium - tam chyba jeszcze eko w takim stopniu nie dotarło :)

Ja mam też  w jednym miejscu i też pod słońcem widać... da rade ja czyścić tylko trzeba byc delikatnym(dobra ,z grubym włosiem scierka z mikrofibry, i żeby była dobrze namoczona ciepłą wodą) i absolutnie nie czyścić jak jest nagrzana, wtedy lepiej jej nie tykać. Dziwne, że taką dali, jest przyjemna w dotyku, ładnie wygląda, ale menda jest delikatna.
Bonczek8
Lex user
Model Lexusa: RX350h

Post by Bonczek8 »

Myślałem, że tylko mnie strzela od rysującego się kokpitu. Ja po tygodniu od wyjazdu z salonu swoim zwyczajem wziąłem mikrofibrę i przetarłem deskę jak w każdym poprzednim aucie. To co zobaczyłem spowodowało, że dostałem ataku nerwicy.
Co za idiota dał tą miękką gumę na deskę. Z przodu często siedzi mój syn, który jest dość wysoki i wracając z treningu często wsiada z piłką, bądź z plecakiem ze szkoły. Już mi głupio za każdym razem zwracać mu uwagę, zwłaszcza, że ostatnio stwierdził, że to auto, a nie dzieło sztuki. I ciężko się nie zgodzić. To błąd fabryki, a nie złe podejście użytkownika. 
Duuużo czasu zajęło mi, żeby pogodzić się tymi rysami i odbarwieniami, które powstały po mikrofibrze i szmatce do okularów. Tak naprawdę nigdy tego nie zaakceptuję.

matheus
Lex user
Model Lexusa: NX

Post by matheus »

ale o który dokłasdnie chodzi element o schowek czy przed pasażerem deska rozdzielcza?
Plexus
Lex user
Model Lexusa: NX350h

Post by Plexus »

Możecie Koledzy wrzucić zdjęcia tych elementów?
NX350h Prestige | MY 2024
Jezyk
Lex user
Model Lexusa: nx

Post by Jezyk »

Bonczek8 wrote:Myślałem, że tylko mnie strzela od rysującego się kokpitu. Ja po tygodniu od wyjazdu z salonu swoim zwyczajem wziąłem mikrofibrę i przetarłem deskę jak w każdym poprzednim aucie. To co zobaczyłem spowodowało, że dostałem ataku nerwicy.
Co za idiota dał tą miękką gumę na deskę. Z przodu często siedzi mój syn, który jest dość wysoki i wracając z treningu często wsiada z piłką, bądź z plecakiem ze szkoły. Już mi głupio za każdym razem zwracać mu uwagę, zwłaszcza, że ostatnio stwierdził, że to auto, a nie dzieło sztuki. I ciężko się nie zgodzić. To błąd fabryki, a nie złe podejście użytkownika. 
Duuużo czasu zajęło mi, żeby pogodzić się tymi rysami i odbarwieniami, które powstały po mikrofibrze i szmatce do okularów. Tak naprawdę nigdy tego nie zaakceptuję.

Podobna sytuacja jest z szybką przed wyświetlaczem licznika. Nawet właśnie mikrofibra powoduje mocne zarysowania. Dwa miesiące po odebraniu wynieniali mi na gwarancji na szczęście . Teraz nawet nie przecieram tylko sprężonym powietrzem przedmuchuje. Dosłownie jakaś abstrakcja. Np. w Hondzie mogę "szmatą od podłogi" przetrzeć i po prostu nic takiego nie widać ;(. Masakra.
Bonczek8
Lex user
Model Lexusa: RX350h

Post by Bonczek8 »

Jezyk wrote: 27 Sep 2024, o 07:32
Bonczek8 wrote:Myślałem, że tylko mnie strzela od rysującego się kokpitu. Ja po tygodniu od wyjazdu z salonu swoim zwyczajem wziąłem mikrofibrę i przetarłem deskę jak w każdym poprzednim aucie. To co zobaczyłem spowodowało, że dostałem ataku nerwicy.

Podobna sytuacja jest z szybką przed wyświetlaczem licznika. Nawet właśnie mikrofibra powoduje mocne zarysowania. Dwa miesiące po odebraniu wynieniali mi na gwarancji na szczęście . Teraz nawet nie przecieram tylko sprężonym powietrzem przedmuchuje. Dosłownie jakaś abstrakcja. Np. w Hondzie mogę "szmatą od podłogi" przetrzeć i po prostu nic takiego nie widać ;(. Masakra.

Dokładnie. Mialem kilkanaście aut. Tylko tutaj materiały rysują się od patrzenia. Dramat!

Post Reply

Return to “Lexus NX”