to właśnie przy używce ten największy spadek wartości masz za sobą - a nowe niestety tracą

Pewnie, że można kupić i mieć sprawę z głowy. ALE jeśli masz firmę która cokolwiek zarabia i jest podatnikiem VAT to grzech nie odliczyć min. 50% VAT, wrzucić raty w koszty za pomocą leasingu i w ten sposób zaoszczędzić 20-30-50 tys zł w porównaniu do zakupu gotówkowego. Dla firmy leasing się opłaca. Sam zobacz i policz na http://kalkulator-leasingowy.pl/leasing-kalkulator/olafortuna32 wrote:Jesli jest się szczęśliwym posiadaczem wystarczającej kwoty na nowe auto to bez wahania można kupic. Kwestia tylko do czego ma służyć auto i jak często będzie eksploatowane. Ekonomiczne, oszczędne czy z mocnym silnikiem - wybór jest duży.
Ale po co snuć takie domysły pt.kto chce? Każdy jest inny i co innego mu się podoba i inne ma potrzeby np.moja żona kupuje tylko nowe auta i po dwóch latach się trzęsie o zmianę do tego masz różne syt.życiowe więc jak Ci się powiększy rodzina to zmienisz auto czy w dotuchczasowym fotelik dla dziecka ustawisz na dachu żeby nie wystawiać do sprzedaży samochodu.takecare wrote:dokładnie tak najlepiej kupić 3-4 letnie auto, ale jest mały problem kto chce sprzedać auto po 3 latach?, zwykle coś z nimi jest nie tak... ja kupuje poleasingowe i jeszcze się nie zawiodłem.
Users browsing this forum: Amazon [Bot] and 1 guest