[Lexus LS] Zapytanie o auto z ogloszenia

Wszelkie informacje na temat zakupu modelu LS
Post Reply
Jacek
Lex user
Model Lexusa: miałem LS400 UCF20 :(

Re: [Lexus LS] Zapytanie o auto z ogloszenia

Post by Jacek »

A tego ktoś zna?

http://tablica.pl/oferta/lexus-ls400-99 ... 265fcf9810

Ze zdjęć to tylko skóry wyglądają na bardzo styrane, jeszcze takich nie widziałem, co może sugerować albo bardzo duży przebieg albo niechluja użytkownika. Albo oba :)
nowy140
Nowy lex user
Model Lexusa: ls400

Post by nowy140 »

Jacek wrote:A tego ktoś zna?

http://tablica.pl/oferta/lexus-ls400-99 ... 265fcf9810

Ze zdjęć to tylko skóry wyglądają na bardzo styrane, jeszcze takich nie widziałem, co może sugerować albo bardzo duży przebieg albo niechluja użytkownika. Albo oba :)
Spekania skory to chyba tylko przez przebieg mozna sobie zafundowac.... Tu jest bankowo 300 t. a moze i wiecej.
Do porownania przebiegu robie tak:
mobile.de, wyszukujesz i odznaczasz ze maja byc checkheft gepflegt, mozna jeszcze zawezic ze 'provat'. Tam za machinacje z licznikiem ma sie problemy. Co prawda handlarze i to obchodza ale prywatny juz raczej nie zaryzykuje.
I okazuje sie - sprawdzane przed momentem - ze siedzonka w autach do 200 000 sa idealne! Wloch z krakowa w tym porownaniu tez wyglada blado, ale chyba > 300k nie bedzie miec....
ijl
Nowy lex user
Model Lexusa: RX400h

Post by ijl »

Witam,
http://allegro.pl/zarezerwowany-zarezer ... 35563.html wygląda b. ładnie i zachęcająco, czy to może być ten jedyny do kupna
Pozdrawiam
Skwirek
Nowy lex user
Model Lexusa: ?LS400?

Post by Skwirek »

Witam,

z racji tego, że już długo, długo szukam LS400 i w zasadzie każde ogłoszenie znam na pamięć chciałbym przestrzec przed kolejnym "dorobkiewiczem".

Pierwotne ogłoszenie w Białymstoku:
http://allegro.pl/lexus-ls-400-i3649352031.html

Ogłoszenie teraźniejsze już w Kluczborku:
http://allegro.pl/lexus-ls400-felgi-20- ... 22779.html

Jest to to samo auto (rok, przebieg, charakterystycznie zabrudzony tunel środkowy z tyłu, charakterystycznie zapadnięta kierownica w miejscu poduszki powietrznej).

Auto zarejestrowane dopiero w 2003 roku, bo odkupione od Agencji Celnej. Miało wyczyszczone numery nadwozia/podwozia, tak więc zakładam, że było kradzione.
Przez "X lat" nie mogli znaleźć właściciela, więc auto zostało wykupione przez Pana z Białegostoku, który zajmuje się tekstyliami. Nowe numery i wyrobienie "czystych" papierów. Uczciwy chłopina (ten z Białegostoku), bo o wszystkim powiedział (ciekawe, co na to Pan z Kluczborka). Samochód był serwisowany u jakiegoś super magika w Warszawie.

Pozdrawiam,
Marcin
nowy140
Nowy lex user
Model Lexusa: ls400

Post by nowy140 »

Skwirek wrote:Witam,

Pozdrawiam,
Marcin
to w sumie chyba 3 ogloszenia byly. Bo gdzies czytalem o jakims co stal na celnym b. dlugo... I bylo to napisane, cena byla niska i momentalnie zniknal....
To ten sam? Bo nie pamietam wiecej nic...
No wiec handlarz kupil...
Ps
Do 'wroga' oplaca sie teraz po cos jechac? To chyba pozostanie jedyne wyjscie....
Łukasz789
Lex user
Model Lexusa: LS460 AWD

Post by Łukasz789 »

Albo uzupełnił to ogłoszenie , bo teraz nie widzę nic złego w jego ogłoszeniu.Na samym początku pisze :
(pierwsza rejestracja 2003, więcej info przez telefon - znam całą historię auta w szczegółach).
To nic złego że chce zarobić , znam lepszych magików od niego. Czy wiesz coś jakiś innych mankamentach tego samochodu ? Typu powypadkowa przeszłość itd. Przebiegu nawet nie cofnął to już dla mnie duży plus.....
dS
Lex Master
Model Lexusa: GS430

Post by dS »

"Nie masz talentu? Zawsze możesz pokazać cycki."
maniek_ls400
Lex Master
Model Lexusa: W221 S500

Post by maniek_ls400 »

Byłem w sobotę oglądać tego pierwszego w Częstochowie z zamiarem kupna. Auto prezentuje się ładnie, ale było na bank rozkładane - zderzaki oba zdejmowane (źle poskładane), w czasie jazdy popiskiwanie z okolic tylnej szyby/bagażnika - było coś tam dłubane, we wnęce koła zapasowego wgniecenia zarówno od strony zderzaka jak i od grodzi, na dachu nad tylną szybą wgniotka. Tapicerka w stanie idealnym - siedzenia jak nowe - jedyny mankament to wytarta aż do plastiku alcantara na słupku środkowym lewym (jakiś duży osobnik się musiał wlewać do tego auta). Nie dało się ruszyć tym autem z baterii - najpierw pojechaliśmy 4-5km na Pb i dopiero możny było taki start wykonać. Prowadził komisant więc nie wiem jak z oddawaniem mocy, ale ogólnie nie czułem tych 400KM. Nie kupiłem i co więcej na 75% na dziś nie kupię kolejnej edycji LS - najwyżej poszukam LS430 ostatniego wypustu a potem... M-B S500.
Miałem w sobotę napisać tego posta, ale jakoś nie złapałem weny na nowy temat.
Panowie - smutna prawda LS460/600 nie ma polotu do S-classe (jeżdzę dzięki koledze jego S500 V8 z 2007 roku wersja long). Poziom wyposażenia, wyciszenia, komfortu, mocy ZABIJA. Do tej pory myślałem, że LS ma wysoki poziom wyposażenia, ale tak nie jest..
Lista róznic jest mega długa:
1. dużoekranowa nawigacja z łatwą obsługą dużym pokrętłem
2. brak dźwigni zmiany biegów - jest przy kierownicy - po prawej na końcu zamontowany guzik zaciągający hamulec postojowy
3. ilość miejsca - linie są zaokrąglane przez co ma się wrażenie ogromnej przestrzeni po bokach - w LS jest w 'ciasno'
4. night-vision (opcjonalny, ale ten ma) umożliwia jazdę w kompletnej ciemności - widać lepiej ludzi, zwierzęta niż po oświetleniu xenonami
5. regulacja foteli - przednie (chłodzone i klimatyzowane wszystkie 4) - można regulować prawą i lewą stronę fotela oddzielnie, masaże są prawdziwmi masażami a nie układem drgań co ma miejsce w LS
6. przyciski są eleganckie,wspólgrają w kolorem zastosowanym w danym miejscu (niklowane na metalowych powierzchniach, drewniane na drewnianych panelach itp)
7. solar dach (oczywiście przedni i tylny z elektrycznymi roletami)
8. CISZA !!! przy 200 rozmawia się naprawę szeptem - w LS600 szumi i to znacznie. Rozwijanie mocy - w M-B liniowo dociąga się do 250 bez zadyszki i z tym samym pomrukiem silnika w LSie niestety silnik bardziej daje się we znaki - prawie nie wierzę w to co piszę, ale po pierwszych kilometrach w S 'scęka opada' i tak już zostaje.
9. tylny przedział w wersji Long jest wielki, do tego oczywiście fotele z pełną regulacją, klimą, grzaniem, dvd z zagłowkach, masażami, lodówką na duże butelki a nie na puszki 0,3l
soft-close, start z guzika itp to co można znaleźć też w LSie..

Pojechałem kupić tą LS600, ale niestety dzień wcześniej jeździłem wspomnianym meśkiem i obejrzenie auta w Częstochowie tylko mnie utwierdziło, że mając 90-100k na auto trzeba brać M-B.
Przestudiowałem cenniki części i usterkowość - kolcki OEM 250PLN/M-B, 550PLN/LS zawias w podobnych cenach. Ważne, żeby nie kupować AMG - brak zamienników a koszta części zabijają - tarcza hamulcowa (1szt) 5k :-)

Ostanie - może ktoś będzie wyzywał od profanów: M-B dodatkowo pięknie nadaje sie do gazu (jak ktoś zamierza trzaskać tym tysiące miesięcznie) a LS600 nie (spala 13-15lPB przy jeździe poza miejskiej).
Mariusz M.
Sprzedam części do LS430 2001 President Tel. 606-103-211
klasyk

Post by klasyk »

maniek_ls400 wrote: Panowie - smutna prawda LS460/600 nie ma polotu do S-classe (jeżdzę dzięki koledze jego S500 V8 z 2007 roku wersja long). Poziom wyposażenia, wyciszenia, komfortu, mocy ZABIJA. Do tej pory myślałem, że LS ma wysoki poziom wyposażenia, ale tak nie jest..
Całkowicie się zgadzam. Mając do 75 tys LS ma sporo przewag. Powyżej tej kwoty trzeba działać bardziej racjonalnie.
Pozdrawiam budżetowców do 20 tys. Tutaj nikt nie powinien mieć wątpliwości.
maniek_ls400
Lex Master
Model Lexusa: W221 S500

Post by maniek_ls400 »

Uważam, że do 50k LS może nie mieć konkurentów - LS430 po-lift to bdb udana konstrukcja, świetnie się prowadzi itp A najważniejsze - stary i bezawaryjny czego o M-B z tych lat (do 2006) nikt nic dobrego nie pisze...
Mariusz M.
Sprzedam części do LS430 2001 President Tel. 606-103-211
Post Reply

Return to “Lexus LS”