usb lexus is 200

Subwoofery, skrzynie, głośniki, radioodtwarzacze, nawigacje GPS, radia CB
Post Reply
endrju1
Lex Master
Model Lexusa: is200

Re: usb lexus is 200

Post by endrju1 »

Nawigacji nie mam więc nie wiem jak to działa, ale jak słyszę o kombinacjach z kasetami, transmiterami itp to trochę powątpiewam w sens.
Damian91
Lex Driver
Model Lexusa: IS300 SC

Post by Damian91 »

Czy da się do auta z Premium Sound podłączyć aftermerketową jednostkę 2 din tak by grały wszystkie głośniki z subem włącznie? Czytałem o omijaniu wzmacniacza ale w temacie audio jestem noga.. ;)
endrju1
Lex Master
Model Lexusa: is200

Post by endrju1 »

Z tego co wiem, bez problemu podłącza się omijając wzmacniacz wszystkie oprócz właśnie suba, zaś z tego co widziałem da się suba podpiąć do radia ale trzeba mu zapewnić jakiś (nie koniecznie oem) wzmacniacz sterowany z radia.
Damian91
Lex Driver

Post by Damian91 »

Podniosłeś mnie trochę na duchu bo myślałem, że działa to tylko przy w pełni seryjnym zestawie :) Ten fabryczny wzmacniacz wbudowany jest w radio czy to osobna część?

Minusem całej tej operacji jest jak dla mnie zaburzenie OEMowego wyglądu i brak wykorzystania dla ekranu fabrycznej navi.
Jak myślicie - czy jakość muzyki odtwarzanej z USB podpiętego do takiego radia 2 DIN będzie lepsza/porównywalna do odtwarzania muzyki poprzez xcarlink podłączonego do fabrycznego radia? Jeśli jakość jest porównywalna to chyba lepszą opcją jest podpięcie xcarlinka do radia fabrycznego i zabudowanie jakiejś 7 calowej nawigacji z wyjściem na kamerę cofania zamiast fabrycznego wyświetlacza :)
dzida
Lex Driver
Model Lexusa: IS 200

Post by dzida »

Jak dla mnie o wiele lepszym wyjściem jest dodanie zmieniarki cyfrowej, bo masz w pełni funkcjonalne radio OEM na USB i SD. Wychodzi taniej niż radio 2 DIN bez navi, a montaż to dosłownie 10 min. W dodatku jakość dźwięku nie spada.
https://www.youtube.com/watch?v=qBgJFstMwNE
Później możesz się pobawić w zamontowanie tabletu w miejsce fabrycznego navi. Zamawiasz darmowy internet AERO i masz najlepszą nawigację czyli googlemaps z najbardziej aktualnymi mapami, możesz słuchać radia internetowego poprzez AUX podpięty do zamontowanej wcześniej zmieniarki CD. Dodatkowo ładujesz w tablet przeróżne apki, które tylko chcesz. Jak zrobisz to estetycznie, to będzie wyglądało to wszystko jak OEM navi. I jedna z najważniejszych zalet, że będzie wysoko na konsoli środkowej i nie będziesz musiał schylać głowy aby popatrzeć co jest na wyświetlaczu (np wskazanie nawigacji) radia 2DIN w miejscu OEM
https://www.youtube.com/watch?v=xHBAsXzR9YE

Jak dla mnie najlepsze i najestetyczniejsze połączenie.
Damian91
Lex Driver

Post by Damian91 »

Faktycznie chyba najlepsza opcja. Tylko czy można podpiąć kamerę cofania pod tablet z androidem ?
Zamawiasz darmowy internet AERO
Coś kiedyś słyszałem ale nie bardzo chciało mi się w to wierzyć. Rzeczywiście jest darmowy? Ta prędkość 512kb/s wystarcza do google maps? Z tego co widzę to po 60 minutach zrywa połączenie i potem trzeba się połączyć od nowa (albo ustawić w urządzeniu by samo restartowało połączenie) tak? Bez problemu działa za granicą? Czy ponosimy jakieś dodatkowe koszty oprócz wstępnej opłaty za kaartę sim ? Jeśli możesz to napisz parę słów na priv żeby nas nie posądzili o OT ;)
dzida
Lex Driver

Post by dzida »

Opłata za kartę jest jednorazowa. Co godzinę trzeba się logować. Prędkość wystarczy. Za granicą nie działa ale zawsze można wgrać mapy do tabletu innej navi co nie korzysta z neta lub włożyć kartę jakiegoś operatora z tanim internetem za doładowanie ale wtedy buli się za roaming.

Co do kamerki to nie wiem czy są jakieś modele współpracujące np. przez bluetooth ale warto poszperać. Może kamerka zintegrowana z lusterkiem wstecznym? A tak to kamerki potrzebne są tylko kobietom - zbędny bajer :mrgreen:
a_rek
Lex user
Model Lexusa: 0s

Post by a_rek »

Jak podliczysz zmieniarke + tablet + konsolka navi napewno będzie drożej niż sensowne 2 din z navi. jedynym plusem tego jest oem wygląd i lepsza czytelność navi.
dzida
Lex Driver

Post by dzida »

Sensowne 2DIN z navi to kwestia ponad 1000zł, a trzeba dokupić jeszcze wzmacniacz na suba i same mapy także będzie sporo ponad 1k. I tak jak mówisz estetyka radia nieoryginalnego, a bardziej jego aftermarketowej ramki do IS-a leży.
Tak to zmieniarka 250zł, tablet 300-400zł i daszek OEM navi z 300-400zł jeśli nie ma więc wyjdzie 600 - 1000zł w zależności czy ktoś posiada seryjną nawigację.
Damian91
Lex Driver

Post by Damian91 »

Jakie macie te cyfrowe zmieniarki? http://allegro.pl/zmieniarka-mp3-usb-to ... 93297.html taka będzie spoko czy polecacie urządzenia innych firm ? Rozumiem, że po podłączeniu takiego cuda można dalej normalnie odtwarzać też płyty CD ? Odpowiednie złącze dla nas to 5 + 7 ?
Post Reply

Return to “Car Audio, GPS, CB”