[IS 200] Jaka instalka LPG, co proponujecie?

Wybór instalacji, pomoc techniczna, oraz wszystkie informacje związane z zakładaniem LPG do Lexusa IS
Post Reply
volterrr
Nowy lex user
Model Lexusa: IS200

Re: [IS 200] Jaka instalka LPG, co proponujecie?

Post by volterrr »

Od razu pytanie o jakiegoś sprawdzonego gaz-majstra w pomorskim, najlepiej w Trójmieście? Znacie kogoś zaufanego kto robił auta o dużej mocy?
Najlepszy jakiego znalazłem do tej pory to: http://www.trojmiasto.pl/instalacje-gaz ... 32202.html

PS. Jakby wyglądało kosztowo zagazowanie IS250, w wariancie optymalnym, bez żadnych wodotrysków?

Z góry dzięki za podpowiedź i Szczęśliwego Nowego... !
Napisałem do nich maila i oto co mi napisali:

Witam. Chciałbym uzyskać informację o orientacyjnej cenie montażu instalacji gazowej w Lexusie IS200 z 2000r (V6 2000cm3). Zestaw jaki mnie interesuje to Stag 300+reduktor Magic Jet III+wtryskiwacze EG 200KW lub zamienniki podobnej klasy. Z góry dziękuję za odpowiedz.
Pozdrawiam KB

cena instalacji stag 2900 zł ale nie polecał bym do tego auta staga gdyz potrafi on przeprogramowywac komputer zalecał bym instalację BRC cena3200 z LUBRYFIKACJĄ (system schładzania ismarowania dodatkowo zaworów)ztą instalacją niema problemu 2lata gwarancji bez limitu kilometrów gwarancja nato że instalacja nieuszkodzi silnika mamy zagazowanych tych aut 7 a w jednym zdejmowaliśmy STAGA i zmiemialiśmy na BRC i wreszcie auto zaczeło chodzić bez problemu POZDRAWIAM ZAPRASZAM NA BEZPŁATNY OGLĄD STANU SILNIKA tel.515-639-427
Travis
Lex Master
Model Lexusa: GS430 MK3

Post by Travis »

volterrr wrote:
Od razu pytanie o jakiegoś sprawdzonego gaz-majstra w pomorskim, najlepiej w Trójmieście? Znacie kogoś zaufanego kto robił auta o dużej mocy?
Najlepszy jakiego znalazłem do tej pory to: http://www.trojmiasto.pl/instalacje-gaz ... 32202.html

PS. Jakby wyglądało kosztowo zagazowanie IS250, w wariancie optymalnym, bez żadnych wodotrysków?

Z góry dzięki za podpowiedź i Szczęśliwego Nowego... !
Napisałem do nich maila i oto co mi napisali:

Witam. Chciałbym uzyskać informację o orientacyjnej cenie montażu instalacji gazowej w Lexusie IS200 z 2000r (V6 2000cm3). Zestaw jaki mnie interesuje to Stag 300+reduktor Magic Jet III+wtryskiwacze EG 200KW lub zamienniki podobnej klasy. Z góry dziękuję za odpowiedz.
Pozdrawiam KB

cena instalacji stag 2900 zł ale nie polecał bym do tego auta staga gdyz potrafi on przeprogramowywac komputer zalecał bym instalację BRC cena3200 z LUBRYFIKACJĄ (system schładzania ismarowania dodatkowo zaworów)ztą instalacją niema problemu 2lata gwarancji bez limitu kilometrów gwarancja nato że instalacja nieuszkodzi silnika mamy zagazowanych tych aut 7 a w jednym zdejmowaliśmy STAGA i zmiemialiśmy na BRC i wreszcie auto zaczeło chodzić bez problemu POZDRAWIAM ZAPRASZAM NA BEZPŁATNY OGLĄD STANU SILNIKA tel.515-639-427

nie V6 tylko R6 i z tego co napisałeś to odnośnie IS 200 I gen, a Piero miał na myśli IS350 II gen ;) czyli już V6
carinus
Lex Master
Model Lexusa: RX400h,IS220d

Post by carinus »

Ten gazownik coś bredzi od rzeczy.Sterowniki toyotowskie są nieprogramowalne (trzeba wymieniac fizycznie kość EPROM)więc nie ma możliwości jakiegos przeprogramowania naszego sterownika.Dodatkowo nie ma żadnego połączenia między sterownikami oprócz korzystania z wyjść sterowania wtryskami,brednie,brednie,brednie.Kompletuję własnie sprzęt do instalki i mam zamiar wsadzic tylko i wyłącznie Staga 300-6+,reduktor Scorpion GT(mam już taki w carinie),wtryski Hana 2000 Red,zbiornik 65l,-żadnych jajcowatych BRC.Gazownicy zamontuja mi tylko częśc ciśnieniową i wode,resztę gratów bede montować osobiście.
lukas78
Lex Master
Model Lexusa: IS200-> GS 300-> GS 430

Post by lukas78 »

Travis kolega volterrr zasugerował się tylko adresem firmy montującej instalki w trójmieście, a nie autem kolegi Piero. :) W związku z tym co odpisali volterowi ci niby szpece od gazu to zgadzam się z opinią carinusa. Ja mam w swoim IS zestaw na stagu i autko chodzi jak złoto - polecam ten zestaw co mam tyle tylko, że za 3tysiączki raczej Ci nikt tego porządnie nie zamontuję ;)
Kolego volterrr jeśli chcesz mieć porządnie założona instalkę skontaktuj się np. z INSTAL-GAZ, ul.Janka Wiśniewskiego 3. Gdynia tel. 58 721 26 12, 507 029 300
http://www.instalgaz.webstrony.pl
<Czas zmarnowany nie istnieje we wspomnieniach>
Piero
Nowy lex user
Model Lexusa: IS250

Post by Piero »

Dziękuję Ci konik jak również innym za odpowiedź na moje pytanie. Wniosek jest prosty - II generacja IS nie nadaje się do gazu...
Podejrzewam, że problem będzie z większością nowoczesnych jednostek benzynowych o dużej mocy.
W przyszłości będzie trzeba pomyśleć nad mocnym dieselkiem w kolejnym aucie. Może znów powrót do OOOO i np. taka A5 z 3.0 TDi Quattro 233KM w serii - chip na 260KM i 570Nm ... :scratch: Nie jest to IS 350 ale jakoś jedzie.
Sie pożyje - sie zobaczy. Na razie jest Lex i pozostaje czekać na wiosnę...
carinus
Lex Master

Post by carinus »

Dysponuje ktoś fotkami z widokiem na instalację LPG,chodzi mi głownie o montaż wtryskiwaczy i reduktora.
lukas78
Lex Master
Model Lexusa: IS200-> GS 300-> GS 430

Post by lukas78 »

Miejsce na reduktor to lewa strona z przodu komory silnika patrząc od przodu, natomiast wtryskiwacze to rzecz indywidualna w zależności od rodzaju wtryskiwaczy i fachowości gazmajstra. ;)
<Czas zmarnowany nie istnieje we wspomnieniach>
carinus
Lex Master

Post by carinus »

Problem jest taki że to ja będę tym gazmajstrem i staram się unikac błędów już na samym początku.Montaż elektroniki i wtryskiwaczy pozostawiam sobie,całą reszte roboty,czyli zbiornik,reduktor,sprawdzanie szczelności zrobi znajoma firma gazownicza.Wiadomo że każdy ma inny patent na zamontowanie tego samego elementu a ja nie chcę uczyć się na własnych błedach,tylko słucham co inni mają w tym temacie do powiedzenia.
tomekb
Lex Master
Model Lexusa: Avensis t25 1,8 aut, rx300 2gen.

Post by tomekb »

carinus moge ci zrobic zdjecie z pod maski ale wtryskiwaczy nie widac bo sa pod filtrem paliwa
carinus
Lex Master

Post by carinus »

Jakie masz wtryski założone,zamawiam jednak Hany bo chciałem wstepnie zakładac MJ.Idę zaraz do samochodu oblukac ile miejsca mam pod pucha dolotu i w jaki sposów rozprowadzic gaz do wtrysków-na listwie czy też każdy oddzielnie.
Post Reply

Return to “Instalacje Gazowe”