U mnie raz włączona działa zawsze. Miałem tak w każdym aucie. Raz wciskam klimę i po sprawie. Włączam auto i działa za każdym razem. W ogóle o tym nie myszę pamiętać. Coś masz nie tak chyba.
[/quote]
Mówimy o RX500? Jak jest w nazwie wątku?
U mnie raz włączona działa zawsze. Miałem tak w każdym aucie. Raz wciskam klimę i po sprawie. Włączam auto i działa za każdym razem. W ogóle o tym nie myszę pamiętać. Coś masz nie tak chyba.
Mówimy o RX500? Jak jest w nazwie wątku?Szybki2 wrote: ↑3 Mar 2025, o 07:14U mnie raz włączona działa zawsze. Miałem tak w każdym aucie. Raz wciskam klimę i po sprawie. Włączam auto i działa za każdym razem. W ogóle o tym nie myszę pamiętać. Coś masz nie tak chyba.
A to jakaś różnica?Bonczek8 wrote: ↑3 Mar 2025, o 11:49Mówimy o RX500? Jak jest w nazwie wątku?
Jeśli masz model RX500 to mam prośbę abyś włączył ręcznie przycisk A/C i zaświeci się dioda nad nim na niebiesko co będzie sygnalizowało ze jest ON. Później wyłącz samochód i ponownie włącz. Czy dioda sie będzie dalej świecić? Czy trzeba na nowo włączyć przycisk klimy?
Jeśli masz model RX500 to mam prośbę abyś włączył ręcznie przycisk A/C i zaświeci się dioda nad nim na niebiesko co będzie sygnalizowało ze jest ON. Później wyłącz samochód i ponownie włącz. Czy dioda sie będzie dalej świecić? Czy trzeba na nowo włączyć przycisk klimy?
Nigdy się z czymś takim nie spotkałem.
Nie będę się powtarzał ale w moim nie świeci zawsze. Ale wiem o co Ci chodzi. Cały czas to dmucha wentylacja a nie klima. Klimatyzacja nie pracuje przy minus 1. Przy włączonej klimie może się włączyć sprężarka jeśli będzie miała odpowiednie warunki temperaturowe. Jeśli jednak przełącznik nie świeci na niebiesko (Lexus 500) to sprężarka się nie włączy mimo że będzie nawet +25. Miałem wcześniej Alfe i tez włączona klima świeciła cały czas zima /lato nie musiałem jej za włączać. Jednak sprężarka pracowała powyżej +16.
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest