Zaproponowałem Ci proste rozwiązanie.
Ja jak bym szukał i miał wymagania to zaczynałbym od opcji przynajmniej w środku stawki cenowej a nie od najtańszej oferty z internetu. Do tego zastanawiasz się nad sprowadzeniem czegoś z USA hmm tylko po co ? Pewnie po to że ma być jeszcze taniej.
Reszty Twoich problemów auta sprowadzonego nie będę komentował, napisałem tylko kulturalnie że temat Ci jest obcy.
IS mkIII - Pytania o auto z ogloszenia
-
- Lex Master
- Model Lexusa: gs
-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: IS mk3
Re: IS mkIII - Pytania o auto z ogloszenia
Dołożyć jakieś 20 tysięcy to jest proste rozwiązanie?
Dokładnie dlatego ludzie sprowadzają z USA żeby mieć taniej, a Twoim zdaniem nie opłaca się sprowadzać?
Dokładnie dlatego ludzie sprowadzają z USA żeby mieć taniej, a Twoim zdaniem nie opłaca się sprowadzać?
-
- Lex Master
- Model Lexusa: gs
Jak się ma wymagania to się dokłada kasę.
Sprowadza się auta z USA z różnych powodów i nie za każdym razem żeby było taniej.
Ogólnie przy takich kwotach, przy takim aucie, przy takim podejściu odpuściłbym.
Sprowadza się auta z USA z różnych powodów i nie za każdym razem żeby było taniej.
Ogólnie przy takich kwotach, przy takim aucie, przy takim podejściu odpuściłbym.
-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: IS 250 awd 2014
z USA w mk3 prawdopodobnie nie będzie działać fabryczna nawigacja, więc licz się z 'please contact with your dealer' 24/7. Trzeba dołożyć tylne światło przeciwmgielne i możliwe że wymienić lampy przód na asymetryczne. Jeśli cena jest atrakcyjna, to auto jest po dzwonie, a całość obrażeń ciężko rozpoznać z kilku zdjęć aparatem o rozdzielczości 240p.
Do tego ta cena, którą Ci wyliczą wstępnie wcale nie jest ostateczna i musisz się liczyć z tym, że zazwyczaj trzeba jeszcze dołożyć.
Z USA sens ma sprowadzanie wersji, która nie jest dostępna w eu, jeśli masz takie marzenie (awd, 350, albo po najnowszym lifcie), cała reszta to imo zbędne ryzyko
Do tego ta cena, którą Ci wyliczą wstępnie wcale nie jest ostateczna i musisz się liczyć z tym, że zazwyczaj trzeba jeszcze dołożyć.
Z USA sens ma sprowadzanie wersji, która nie jest dostępna w eu, jeśli masz takie marzenie (awd, 350, albo po najnowszym lifcie), cała reszta to imo zbędne ryzyko
-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: is 300
Szukam dalej, mam na oku dwie sztuki 350 AWD f I jedna jest z adaptacyjnym zawieszeniem( mniejszy przebieg), druga bez, teoretycznie AVS to dodatkowy system, który może ulec awarii, czy jest się czego obawiać, jak to wygląda w praktyce, rzeczywiście poprawia komfort w " zwykłej" jeździe? Przeglądając internet dowiedziałem się, że pneumatyczne zawieszenie jest drogie w naprawie w razie awarii, ale AVS to inna konstrukcja 

- liquid8p
- Administrator
- Model Lexusa: RC
Wersje F-sport mają elektroniczną charakterystykę zawieszenia. W RC jest spora różnica pomiędzy trybem normalnym a sportowym. U mnie są 20tki i czuć każdą nierówność, po przełączeniu trybu jazdy.
a3 8p >>> a5 8t >>> rc300...
-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: is 300
Czyli jak dobrze to rozumiem, eFki bez AVS mają na stałe zestrojone zawieszenie "sportowo" i tu zmiana trybu nie wpływa na zawieszenie i może być czuć każdą nierówność, w wersji z AVS można poprawić komfort zmieniając tryb na normalny i zawieszenie "zmięknie"

- liquid8p
- Administrator
- Model Lexusa: RC
Z tego co się orientuje, wszystkie wersje "F" mają AVS. Jedynie najnowszy IS, który już nie jest oferowany w europie, widziałem że niektóre nie miały AVS. Być może elektroniczna charakterystyka zawieszenia w najnowszych modelach jest za dopłatą. W RC była w standardzie wersji F-sport.
a3 8p >>> a5 8t >>> rc300...
-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: IS 200T MK III
Witam planuję zakup Lexusa IS 200t i akurat trafił się blisko mnie i mam w planach jechać go obejrzeć.
https://www.otomoto.pl/osobowe/oferta/l ... GrQYI.html
Jesli ktoś mógłby zajrzeć do tej oferty i powiedzieć mi na co mam zwrócić szczególną uwagę przy oglądaniu tego samochodu byłbym wdzięczny
https://www.otomoto.pl/osobowe/oferta/l ... GrQYI.html
Jesli ktoś mógłby zajrzeć do tej oferty i powiedzieć mi na co mam zwrócić szczególną uwagę przy oglądaniu tego samochodu byłbym wdzięczny
-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: IS
Pytania o auto z ogłoszenia - a w zasadzie ogólnie o ogłoszenia IS III.
Planuję zakup IS-a. Wiadomo, że chciałbym wymarzoną wersję, kolor, wyposażenie itd. Ale czy jest sens czekać na wymarzone ogłoszenie, czy lepiej brać, to co jest?
Śledzę rynek dopiero od jakiegoś miesiąca. Jeżeli ktoś przechodził ten proces, to może mógłby mi podpowiedzieć, jak często pojawiają się ogłoszenia, czy ISy często zmieniają właścicieli, czy raczej te zaledwie kilka ciekawych ogłoszeń to norma? Z góry dziękuję za odpowiedź.
Planuję zakup IS-a. Wiadomo, że chciałbym wymarzoną wersję, kolor, wyposażenie itd. Ale czy jest sens czekać na wymarzone ogłoszenie, czy lepiej brać, to co jest?
Śledzę rynek dopiero od jakiegoś miesiąca. Jeżeli ktoś przechodził ten proces, to może mógłby mi podpowiedzieć, jak często pojawiają się ogłoszenia, czy ISy często zmieniają właścicieli, czy raczej te zaledwie kilka ciekawych ogłoszeń to norma? Z góry dziękuję za odpowiedź.