Lexus RX 500h opinie

Wszelkie informacje na temat zakupu modelu RX
Post Reply
prusin
Lex user
Model Lexusa: RX 500h

Re: Lexus RX 500h opinie

Post by prusin »

Szybki2 wrote: 22 Feb 2025, o 20:42
Bonczek8 wrote: 22 Feb 2025, o 19:11 Wycieraczki to w ogóle jakaś lipa w tym aucie. U mnie od nowości mazały. W serwisie już dwa razy chcieli wymieniać.Jak na gwarancji to ok. Zdziwili się 🤣 Przecieram raz na jakiś czas mikrofibrą z mydłem i ciepłą wodą. Pomaga na jakiś czas.
Ale był gdzieś post o Rx450 gdzie wgrano nowe oprogramowanie wskaźnika baku. To w 500 nie można?
W RX450h+ to nie soft, tylko bak paliwa pod wpływem podciśnienia się zapadał. Ale tam jest inny bak nix w 350h i 500h.
prusin
Lex user

Post by prusin »

nethobbit wrote: 25 Feb 2025, o 08:43
prusin wrote: 22 Feb 2025, o 16:52
J@RO wrote: 23 Jan 2025, o 18:26
Mam wrażenie że mówimy o dwóch różnych płynach. Który ja kupuje jest w bańkach 4 litrowych.
I nie śmierdzi denaturatem.
Też go kupuje, ale trzeba przyznać, że rzeczywiście śmierdzi ten nano.
Ja go nie kupuję i nie kupiłbym wtedy gdybym nie musiał bo mi sie skończył na trasie. Nie obraź sie ale moim zdaniem kupowanie płynu do spryskiwaczy nawet gdyby miał super zapach w takiej cenie w sytuacji w ktorej nie jesteś do tego zmuszony to frajerzenie się. Napisałem do Orlenu ale niewiele to dało. Jakaś nierozgarnieta kobieta probowala najpierw mi wmowić że aklohol ma specyficzny zapach :szok: jak jej napisałem że każdy Polak wie jak pachnie wódka i że miałem na studiach rok laboratorium z chemii w zwiazku z tym wiem jak smierdzi pirydyna to zbastowała. Generalni dobrze jest zgłaszać takie rzeczy dla zasady bo godzenie sie na produkt niskiej jakości tylko dodaje pewności takim koncernom. Warto im napisać że nigdy tego syfu się nie kupi i będzie to odradzać innym. Wiem, może to naiwne ale lepsze to niz cicha akceptacja
Wiesz, frajerzenie się i co kto kupuje i za ile to kwestia indywidualna. Dla mnie taniej kupić na stacji przy okazji tankowania, niż specjalnie jeździć za płynem i poświęcać na to X czasu żeby zaoszczędzić 15 zł. Czas i wygoda nie jest na cenniku, ale też nie jest bezwartościowe. Co innego, kupić przy okazji, dlatego jak macie coś sprawdzonego, co nie śmierdzi i działa, to chętnie się dowiem co kupujecie.
ice_src
Nowy lex user
Model Lexusa: RX500h

Post by ice_src »

U mnie ostatnio rekord tankowania. 616km na baku i zalałem 58l. Szyby czasem lekko parują, wtedy AC on i nie ma problemu. Wycieraczki nie marzą, ale brak deszczu nie sprzyja wydawaniu werdyktu. Po 5 miesiącach oceniam auto zdecydowanie lepiej niż X5 '23 facelift, które ma żona.
Szybki2
Lex user
Model Lexusa: RX500

Post by Szybki2 »

aldam wrote: 25 Feb 2025, o 00:57 To takiej sytuacji nie miałem. Nawet jadąc w kilka osób w trybie eco w wilgotny dzień to może trochę gdzieś zaparowały szyby i wtedy włączenie AC załatwia szybko temat. Muszę przestawić klimę w ciągły tryb AC bo chyba lepiej dla sprężarki aby nie było przestoju.
Da się włączyć klimę aby była cały czas włączona gdy zapale samochód?
Szybki2
Lex user

Post by Szybki2 »

aldam wrote: 25 Feb 2025, o 00:57 To takiej sytuacji nie miałem. Nawet jadąc w kilka osób w trybie eco w wilgotny dzień to może trochę gdzieś zaparowały szyby i wtedy włączenie AC załatwia szybko temat. Muszę przestawić klimę w ciągły tryb AC bo chyba lepiej dla sprężarki aby nie było przestoju.
Bonczek8
Lex user
Model Lexusa: RX350h

Post by Bonczek8 »

Szybki2 wrote: 28 Feb 2025, o 07:03
Pewnie. Mam tak w każdym aucie. Raz włączam A/C i tak mam dopóki nie sprzedam auta. Zawsze cały rok włączona na stałe. Polecam.
prusin
Lex user

Post by prusin »

ice_src wrote: 27 Feb 2025, o 20:06 U mnie ostatnio rekord tankowania. 616km na baku i zalałem 58l. Szyby czasem lekko parują, wtedy AC on i nie ma problemu. Wycieraczki nie marzą, ale brak deszczu nie sprzyja wydawaniu werdyktu. Po 5 miesiącach oceniam auto zdecydowanie lepiej niż X5 '23 facelift, które ma żona.
Jakim cudem wlałeś 56l?
ice_src
Nowy lex user
Model Lexusa: RX500h

Post by ice_src »

Bo wszem i wobec wiadomo, że bak ma 65l i rezerwa przy dojechaniu do 0 ma 15l.
Szybki2
Lex user

Post by Szybki2 »

Pewnie. Mam tak w każdym aucie. Raz włączam A/C i tak mam dopóki nie sprzedam auta. Zawsze cały rok włączona na stałe. Polecam.
[/quote]

To jak to robisz technicznie aby za każdym razem po włączeniu samochodu klima sama działa? Ja jak włacze klime i wyłączę samochód, to po włączeniu samochodu klima nie działa.
Bonczek8
Lex user
Model Lexusa: RX350h

Post by Bonczek8 »

Szybki2 wrote: 2 Mar 2025, o 18:36 Pewnie. Mam tak w każdym aucie. Raz włączam A/C i tak mam dopóki nie sprzedam auta. Zawsze cały rok włączona na stałe. Polecam.
To jak to robisz technicznie aby za każdym razem po włączeniu samochodu klima sama działa? Ja jak włacze klime i wyłączę samochód, to po włączeniu samochodu klima nie działa.
[/quote]

U mnie raz włączona działa zawsze. Miałem tak w każdym aucie. Raz wciskam klimę i po sprawie. Włączam auto i działa za każdym razem. W ogóle o tym nie myszę pamiętać. Coś masz nie tak chyba.
Post Reply

Return to “Lexus RX”