Zamulony is200

tomekb
Lex Master
Model Lexusa: Avensis t25 1,8 aut, rx300 2gen.

Re: Zamulony is200

Post by tomekb »

własnie za niski przebieg moze byc przyczyna zamulenia, przeplywki w isie nie ma wiec nie ma ca ja sprawdzic sprawdzcie wyprzedzenie zaplonu bo mialem problem z przesunietym rozrzadem o pol stopnia choc to nie musi byc to a sprzeglo sie nie slizga wsumie jak sie nie przejedziesz innym egzemplarzem to nie mozna twierdzic czy cos jest zle. Podjedz na komputer tester toyoty mozre on cos wykaze. Kolega luxus mial problem z zamuleniem co okazało sie zapchanym katalizatorem po wycieciu kata jak reka odjol
Narf
Lex user
Model Lexusa: :)

Post by Narf »

zawsze mozna jechac na hamownie, najlepiej maha a nie taka, ktora wskazuje pogode.
ccamillo
Lex user
Model Lexusa: brak

Post by ccamillo »

Może sondy są zasyfione. Sonda żeby się oczyścić potrzebują 700st C ( z tego co pamiętam). Pogoń go w trasie.
Może to Twoje subiektywne odczycie, że kiepsko ciągnie.
Jak koledzy piszą, hamowania jest najlepszym sprawdzianem mocy.
Ralfx
Lex Master
Model Lexusa: GS430

Post by Ralfx »

MoodY wrote:Z własnego doświadczenia, a chyba jakieś mam (Klexus może potwierdzić) wiem, że olej w skrzyni i moście nie pomoże na 100%.
A to byś się zdziwił. :biggrin2: Z mojego doświedczenia, a chyba też jakieś mam wiem że ludzie są kretynami. Nie pamiętam teraz ile oleju wchodzi do mojej skrzyni. Załóżmy że 2,5 litra. Jakże zdziwiony byłem jak sie okazało że poprzedni "mechanik" wlał 4 litry :) pewnie wlewał na zdjętej skrzyni i w dodatku przez otwór zlewowy... Teraz żeby zobrazować Ci jakie straty momentu miało moje auto: wyobraź sobie i porównaj chodzenie w wodzie po kolana a chodzenie w wodzie po szyje.
Jak widzisz wszystko może się zdarzyć, ja swojego z 8,0 do setki "odmuliłem" na 6,3 do setki.
Image Dołącz do Lexus-Forum na facebook.com/lexus-forum
wolski81
Nowy lex user
Model Lexusa: GS

Post by wolski81 »

Ralfx wrote: Jak widzisz wszystko może się zdarzyć, ja swojego z 8,0 do setki "odmuliłem" na 6,3 do setki.
Coś nie chce mi się wierzyć :sarcastic:
maxkow
Lex Maniak
Model Lexusa: is200

Post by maxkow »

Sprawdz przelotowsc swoich wydechow jesli jest OK , zrob reset kompa , sparwdz jeszcze swiece i filtr powietrza , poszukaj dobrej prostej najlepiej autostrada lub expresowka i ogien :hobby:
ImageImageImage

To już ostatnie chwile na wzięcie udziału w zlocie 2012 klik --> ZLOT Lexus-Forum 2012 <-- klik
To już ostatnie chwile na wzięcie udziału w zlocie klik --> ZLOT Lexus-Forum 2012 <-- klik
MoodY
Lex user
Model Lexusa: Gs430

Post by MoodY »

Tak jak myślałem, diagnoza nie wykazała żadnych błędów. Gość, który mi to podpinał jeździ wolnossącym 2-litrowym Lancerem i mówi, że jedzie dużo gorzej niż mój Lex, więc chyba plecy mam za bardzo przezwyczajone do e30 V8, które ujężdżam na niedzielę. Trzeba będzie pomyśleć nad jakąś "dmuchawką" dla polepszenia wrażeń... Olej w skrzyni ... pomyślę :biggrin2:
Dzięki za sugestie.
Wszystkim dogodzić się nie da, ale wszystkich wku....., to już żaden problem...
Swapy, tuning, mechanika... poprawianie po drrrrrrruciarzach!!! - Hasło reklamowe 2012.
MoodY
Lex user
Model Lexusa: Gs430

Post by MoodY »

Jeszcze jedno. Jak zrobić reset kompa?
Wszystkim dogodzić się nie da, ale wszystkich wku....., to już żaden problem...
Swapy, tuning, mechanika... poprawianie po drrrrrrruciarzach!!! - Hasło reklamowe 2012.
carfun

Post by carfun »

MoodY wrote:Jeszcze jedno. Jak zrobić reset kompa?
Klema z acu na 15min i po kłopocie.
michalm320
Lex Master
Model Lexusa: Celica VII

Post by michalm320 »

carfun wrote:Klema z acu na 15min i po kłopocie.
A nie trzeba jakiegoś bezpiecznika wyjąć?
Image
Post Reply

Return to “IS mk1 1998-2005”