Ceramika na lakier

Wszelkie informacje na temat zakupu modelu NX
Ghotti
Lex Master
Model Lexusa: 350h

Re: Ceramika na lakier

Post by Ghotti »

Ktoś poleci jakaś powłokę z właściwościami hydrofobowymi najlepiej? Lub coś dobrego co można samemu nałożyć na czerwony kolor (mam dwa samochodu czerwone akurat to dam na dwa)
350h omotenashi

26.11.2021 - zamówienie
12.05.2023 - odebrany
pss
Lex Driver
Model Lexusa: is200t

Post by pss »

Szkoda lakieru ;)
Znajdź dobre studio i niech nałożą jakiś kwarc + nawet na niego później coś hydro.
Ja mam teraz na jednym aucie jakąś lepszą powłokę od Carpro nakładaną prawie rok temu.
Myłem auto na ręcznej w sobotę to Pan obok z skody nie mógł zrozumieć czemu ja to umyłem zimną wodą i się błyszczy, a on pucuje xD

edit.
to jest ta powłoka:
https://www.facebook.com/DetailByBaron/ ... ?__cft__[0]

Koszt to za pewne 2,5k/3k jeżeli to nie jakieś wylansowane studio z Warszawy ; )
PabloSW
Nowy lex user
Model Lexusa: NX300h

Post by PabloSW »

Jak lubisz się bawić sam , to korekta nawet 1 etapowa , z fajnych nie drogich powłok które się nakłada bardzo przyjemnie może być aqua lub aqua na grafenie , swoje aua zawsze zabezpieczam powłoką , czy to ptaki czy brud + hydrofobowość +szklistość. Czy warto? Oczywiście ze warto aqua na grafenie już 3 rok siedzi na zony aurisie i hydrofobuje super a łatwość czyszczenia z brudu rewelacyjna. Rozumiem ze studia muszą zarabiać ale tam wkładu jest kolo 500zł i 2 dni weekendu ( robiąc samemu korektę + powłoka)
2019-2024 ->RX300
2024 -> NX300h
Lukasz__25
Lex user
Model Lexusa: NX350h

Post by Lukasz__25 »

Swoje Toyoty od lat sam "zabezpieczam" w ramach odstresowania. Są dziś na rynku świetne woski, które poleruje się lekko i przyjemnie. Raz kupiłem również ceramikę za ok 150zl - jedną z najtańszych. Amatorskie położenie, woda spływa jak po kaczce, lakier lśni. Różnice w stosunku do wosku? Nie zauważam. Trwałość? Również nie zauważam. Rozmawiałem z właścicielem hurtowni kosmetyków autospa jak rozpoznać czy położona ceramika jest za 150zl czy np 600zł. Odp: nie da się tego rozpoznać bez badań, a firmy oferujące usługi detailingu najwięcej kupują tych tanich... Od tego czasu również uważam, że hasło ceramika to świetna maszynka do robienia pieniędzy w zasadzie bez żadnej odpowiedzialności i gwarancji.
NX350 Design Tazuna Premium + chrom + hak
Post Reply

Return to “Lexus NX”