Spalanie LS600h

Problemy z silnikami dotyczące modelu LS
scotti
Lex user
Model Lexusa: GS 450h

Re: Spalanie LS600h

Post by scotti »

Do wszystkich Lex leje tylko i wyłącznie Amsoila SS. Jeśli zobaczysz na YT filmy z wymiany oleju to zauważysz że ponad 90% ludzi właśnie tym zalewa Na forum amerykańskim też tylko tym zalewają. Teraz do 600h zalalem japońską nowością na rynku Eneos X-PRIME, jak piszą chłopaki z forum oilclub.pl jest to najbardziej na koksowany wszelkimi dodatkami olej na rynku.
Na YT jest kanał R2D gdzie chłopak robi analizy przepracowanych olejów i właśnie do niego będę chciał wysłać ten olej wraz z dodatkiem aby go przeanalizował i zobaczymy czy jest tak dobry jak go zachwalają.
Nie bój się tych dodatków w szczególności tej firmy na pewno nic złego silnikowi nie zrobią a wręcz przeciwnie mogą tylko mu pomóc ja zalewam tym
https://sklep.archoil.pl/produkt/oilsyn ... or-metalu/

Mają jeszcze dodatki z typu AR9....
Do każdego silnika z danym przebiegiem dopasują Ci dane środek.
Używam od lat i jestem żywym przykładem że w moim przypadku Nano C5 idealnie sprawdza się w leksach.
Podam prosty przykład, odpalając wcześniej auto w garażu przez pierwsze dwie sekundy silnik wchodził na wyższe obroty jakby na ssaniu. Po zastosowaniu środka auto odpala na równomiernych obrotach bez tego ssania. Sprawdziłem również przed waleniem głośno silnika jak i po wlaniu i spadło o 3 decybele. Te forum naprawdę kopalnia dobrej wiedzy tam siedzą pasjonaci a nie tacy co za klawiatury są najmądrzejsi. Zadajesz pytanie dostajesz fachową odpowiedź polecam wam odwiedzić.
Nie bój się tych dodatków bo one nie rozrzedzają oleju one w sobie mają właśnie więcej tych dodatków które smarują, zmniejszają opory tarcia i zabezpieczają silnik

Co do drugiego Twojego pytania to w hybrydach trzeba lać płyn bez krzemu a do 460 to podjedź do serwisu Toyoty i kupisz za naprawdę nieduże pieniądze. Na pewno zalewają kolorem różowym

Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka

Post Reply

Return to “LS”