[gs300] klapa bagażnika w góre

Czyli wszystkie porady oraz pomysły na własnoręczne przeróbki.
hydrant23
Lex Driver
Model Lexusa: GS430 mkIII

Re: [gs300] klapa bagażnika w góre

Post by hydrant23 »

w mkII sa takie dwa prety stalowe ktore robia za sprezyne , ja zrobilem moda w ten sposob , ze wyciagnalem te 2 sprezyny i podgialem te konce co wchodza w otwory w blotnikach tak ze wszystko siedzi jak w ori i moge regulowac(korygowac naciag sprezyn) czy klapa sie otwiera na max czy tez troche mniej

Image

Uploaded with ImageShack.us
Thorgal1
Moderator
Model Lexusa: GS300 mkII '02 / GS450H mkIII '12.09

Post by Thorgal1 »

hydrant23 wrote:w mkII sa takie dwa prety stalowe ktore robia za sprezyne , ja zrobilem moda w ten sposob , ze wyciagnalem te 2 sprezyny i podgialem te konce co wchodza w otwory w blotnikach tak ze wszystko siedzi jak w ori i moge regulowac(korygowac naciag sprezyn) czy klapa sie otwiera na max czy tez troche mniej

Image

Uploaded with ImageShack.us

ja zrobiłem to inaczej ... w miejscu gdzie na Twoim zdjęciu jest ramka z napisem "regulacja wysokości klapy" wywierciłem otwór, tam wpinam pręt z oryginalnych otworów (robię to z obu stron) i pięknie klapa idzie w górę , nic się nie wypnie bo jest na ścisk a do tego wygląda jak by tak było od nowości :) muszę tylko jeszcze powalczyć z odbijaniem bo dwa razy zachwieje klapa na górze ale to pewnie zrobię jak Klexus ...
Image

http://lexus-forum.pl/viewtopic.php?f=86&t=8457

steam: aegirsson1, https://www.facebook.com/InsomniaSystem/
jeepass
Lex user
Model Lexusa: Gs 300

Post by jeepass »

Thorgal1 ty to zrobiles w swoim MK3 ?
Post Reply

Return to “Zrób to sam”