IS mkII - Pytania o auto z ogloszenia

Wszelkie informacje na temat zakupu modelu IS
Post Reply
vertigo
Nowy lex user
Model Lexusa: is350

Re: IS mkII - Pytania o auto z ogloszenia

Post by vertigo »

Witam

jestem na kupnie IS 350

czy zna ktoś może jedno z tych aut? :

http://olx.pl/oferta/lexus-is-350-v6-34 ... 9YRYH.html

http://otomoto.pl/oferta/lexus-is-lexus ... y53e3.html

dodam że nie szukam auta bezwypadkowego, ale nie chciałbym żeby był składany z 2 :biggrin2:
Pe_pe
Lex user
Model Lexusa: Gs430 mkIII, Rx400h, Sc430

Post by Pe_pe »

Wybrałbym auto nr 2 - właściciel wspomina o historii sprowadzania i podaje istotne informacje.

W drugim właściciel skupia się, że to prawie M3........
różne opony z opisem ile to nie są warte, a te 340 koni to dało mu pewnie założenie filtra K&M i olej wyczynowy Millers :beka: No i te świece Denso za 160zł. :biggrin2: Plus za rzekomy swap hamulców. O historii sprowadzenia z USA milczy. a te 4,6 do setki.....oglądam film i jakoś tego nie widzę :doh:

Sprawdź VIN-y w carfaxie, umawiaj aso i tyle
dS
Lex Master
Model Lexusa: GS430

Post by dS »

W pierwszym ogłoszeniu sporo bajek. 160zł za świecę ? Nawet w aso świece DENSO tyle nie kosztują, a spokojnie można dostać je za połowę tej kwoty. A pisanie ile to nie kosztowały nowe opony to chyba lekki żart. Ciekawe też jakie to modyfikacje silnika zostały poczynione że auto ma mieć niby 340KM? Chyba że wkradł się czeski błąd i miało być 304KM czyli tyle co ma fabrycznie :biggrin2: Jeśli hamowania na której niby było to sprawdzane nie jest hamownią obciążeniową to wynik można włożyć między bajki. Jednym słowem jeśli nie ma papierów na modyfikacje to obstawiam że jedyną modyfikacją w silniku jest filtr K&N.

@Pe_pe - żadnego swapu hebli nie było, IS350 ma fabrycznie te same heble co GS.
Ogólnie auto ok, ale bez zajrzenia do carfaxu nie sięgną bym po żadne auto z US.

Druga sztuka też ładna ale cena zdecydowanie za wysoka. 2 lata temu miałem okazję oglądać IS350 którym teraz pomyka kolega Hump.O. Auto posiadało dokumentacje fotograficzną jak wyglądało auto przed importem do PL (lekka stłuczka w lewy tył). W dodatku importu dokonywał właściciel który przez pewien czas użytkował te w auto w US. I auto wystawione było za 50k zł. Także 2lata więcej na karku i 10k zł drożej to stanowczo za dużo. W tej cenie można spokojnie nabyć GS430 MK3 w wersji europejskiej.
vertigo
Nowy lex user
Model Lexusa: is350

Post by vertigo »

Witam

dzieki chłopaki za odpowiedz, rzeczywiscie pierwsze auto nie warte uwagi.
po ogledzinach w ASO tylko desperat go kupi.
Auto całe malowane łącznie z dachem.

Natomiat z drugim było zdecydowanie lepiej i po szybkiej negocjacji ceny stałem się jego szcześliwym posiadaczem. :dance3:
Cena mimo negocjacji wysoka ale auto naprawde warte swojej ceny.
Pe_pe
Lex user
Model Lexusa: Gs430 mkIII, Rx400h, Sc430

Post by Pe_pe »

Jak się okazało, drugie auto okazało się autem które zna mój kolega (i nawet sam chciał kupić dla żony, ale akurat nie miał kasy). Słyszałem, że był drugi chętny do kupna.. :blush: i negocjacje były ostre
Oprócz tego poznałem całą historię auta i już wiem, że kupiłeś bardzo dobre auto :ok: .
ps. od chwili wystawienia ogłoszenia do sprzedaży mniej niż 3 dni, jednak dobre auta się bronią.. :puchar:
Alfred555
Nowy lex user
Model Lexusa: brak

Post by Alfred555 »

Witam wszystkich,
jestem nowym użytkownikiem forum a mam nadzieję, że w niedalekiej przyszłości także nowym posiadaczem lexusa. Wybór padł na IS 250 automat, chciałem obejrzeć samochód w sochaczewie ale jego cena wzbudziła moje mocne podejżenia. Na szczęście trafiłem tutaj i zobaczyłem, że samochód pojawił się już na forum jak w cytowanej wypowiedzi poniżej.

prosiłbym bardzo o wszelkie opinie uwagi i spostrzeżenia, nigdy nie miałem samochodu tej marki i dla mnie jest to ciężki orzech do zgryzienia. Najchętniej pojechałbym z tym samochodem do salonu lexusa na przegląd przed zakupem jednak w sochaczewie takiego nie ma a nie wiem czy właściciel zgodzi sie na taką wycieczkę do warszawy.
Czy któryś z Was obecnych na forum miał do czynienia z tym samochodem lub pomógłby w oględzinach? ogłoszenie zniknęło z portali bo ostatnio pojawił się z jeszcze wyższą ceną niż z linków poniżej. No właśnie zastanawiające jest, że samochód zmienia kolejnych wlaścicieli a jego cena ciągle rośnie, kolega napisał, że wcześniej samochód widziany był za kwotę 29tys, następnie 30900, 33500 natomiast ostatnio ja znalazłem ogloszenie za blisko 35...

Prosiłbym o rzeczowe odpowiedzi, to że cena jest niska i nieadekwatna to wiem - tutaj chcę rozwiac swoje wątpiwości i zaczerpnąć pomocy doświadczonych użytkowników tego samochodu.

Pozdrawiam i z gory dziękuję za pomoc.

maxkow wrote:ten is250 z Sochaczewa to ten sam co byl wystawiany w Szczecinie tylko jest wymyty i podszykowany na sprzedaz
zdjecia z ogloszenia z szczecina cena byla 30 900

http://otomoto.pl/lexus-is-oferta-prywa ... 01115.html

i link do ogłoszenia z sochaczewa teraz cena po umyci wzrosla do 33 500

http://allegro.pl/lexus-is-250-salon-po ... 25021.html

jeszce przedtem znalazlem ogloszenie takie samo jak to z Szczecina w Pleszewie dokladnie te same zdjecia tylko cena 29000. Nie ogladalem ale wiec wiecej na temat tego auta nie wypowiem sie . Na zdjeciach widac ze na jeden stronie do polowy jest inny kolor a od drzwi pasazera inny kolor moze przetarcie moze cos wiecej.

Przy okazi moze ktos umie wklejac zdjecia z ogloszen zeby nie trzeba bylo powielac.
tomlex
Lex user
Model Lexusa: is

Post by tomlex »

darokomadwa
Lex user
Model Lexusa: IS mkII

Post by darokomadwa »

tomlex wrote:witam, oglądał ktoś http://otomoto.pl/oferta/lexus-is-2006r ... pbo1w.html
Witam.
Cena ciekawa, ale musiałbyś sprawdzić rzeczywisty przebieg, bo po lewarku biegów i przednich światłach widać że może to być znacznie więcej niż 160 tkm (ja mam nalatane 165 tkm w tym sporo po mieście i nie widać na lewarku znacznego zużycia).
Poza tym należałoby sprawdzić dlaczego przednia maska jest źle spasowana i czy wszystkie poduchy są ok. (również po nr. vin)
2.2d z 2006r. więc trzeba też sprawdzić uszczelkę pod głowicą, dpf-a i.t.d.
Jeżeli to będzie okey to pozostaje lakierowanie całego auta, zderzak i regeneracja felg ale z tym zmieścisz się w paru tysiącach chyba że tak to zostawisz.
Z wyposażenia to przede wszystkim brak navi a co za tym idzie kamery cofania i.t.d.

Pozdrawiam.
PBMiura
Lex user
Model Lexusa: IS300

Post by PBMiura »

Mam pytanie czy ktoś oglądał ten egzemplarz lub zna go i może coś więcej powiedzieć o jego stanie i historii.
http://otomoto.pl/oferta/lexus-is-lexus ... y4aIF.html

Będę wdzięczny za wszystkie informacje.
lesiu
Nowy lex user
Model Lexusa: is 250

Post by lesiu »

Witam
Jestem tu nowy przymierzam sie do kupna lexusa is 250
co myślicie o tym egzemplarzu??

http://allegro.pl/lexus-is-250-2006r-fu ... 38026.html
VIN JTHBK262105016636