IS mkII - Pytania o auto z ogloszenia
- dS
- Lex Master
- Model Lexusa: GS430
Re: IS mkII - Pytania o auto z ogloszenia
Niecałe 29 000zł
, jeszcze kilka miesięcy temu ciężko było zaleźć za 35 000zł. Także podchodził by do niego z duuużą rezerwą, choć na zdjęciach auto wygląda ok.

"Nie masz talentu? Zawsze możesz pokazać cycki."
-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: IS
No właśnie ta cena mnie szokuje, dlatego też postanowiłem się poradzić na forum 

-
- Lex user
- Model Lexusa: Lexus is250 07
ludzie nie ma takich cen za takie auto....
cena powinna dać od samego początku do zrozumienia ,że coś jest nie tak, auto sprzedawane od dawna ,jeszcze jak pamietam od 52tys zl, a teraz już 29000 i to przez parę lat. Auto bylo bardzo mocno uderzone,opisywane na forum bezwypadkowe net....
odradzam
cena powinna dać od samego początku do zrozumienia ,że coś jest nie tak, auto sprzedawane od dawna ,jeszcze jak pamietam od 52tys zl, a teraz już 29000 i to przez parę lat. Auto bylo bardzo mocno uderzone,opisywane na forum bezwypadkowe net....
odradzam
-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: IS
Dzięki bardzo za informacje, już wybiłem sobie z głowy to auto 

-
- Lex user
- Model Lexusa: is250
nie wiem czy lubisz czy nie automaty, ale ja szukałem tylko z automatem - świetna skrzynia ! mam taką i teraz nie wyobrażam sobie is250 w manualu.
tak jak koledzy piszą za mniej niż 40 tys nie dostaniesz porządnej sztuki is-ka.
tak jak koledzy piszą za mniej niż 40 tys nie dostaniesz porządnej sztuki is-ka.
- Dawid0ss
- Lex Master
- Model Lexusa: Lexus GS450h mk3
Może wyższe roczniki. Osobiście w życiu bym nie dał 40k za takie auto z 2005 roku. PzdrMike_sti wrote:tak jak koledzy piszą za mniej niż 40 tys nie dostaniesz porządnej sztuki is-ka.
-
- Lex user
- Model Lexusa: is250
oczywiście - takie 2007-2008 w tej cenie
-
- Lex user
- Model Lexusa: IS 250
Dawid0ss wrote:Może wyższe roczniki. Osobiście w życiu bym nie dał 40k za takie auto z 2005 roku. PzdrMike_sti wrote:tak jak koledzy piszą za mniej niż 40 tys nie dostaniesz porządnej sztuki is-ka.
Ludzie szukają bezawaryjności, a nie jest łatwo zaproponować coś konkurencyjnego pod względem bezawaryjności do is250, stąd też te ceny są takie a nie inne.
Poza tym 40tyś to nie jest kto wie jak dużo za auto. Rocznik rocznikiem, jeśli auto nie wykazuje zbyt dużego zużycia i wyeksploatowania to dlaczego ma być tańsze?
Nasz rynek zalewa coraz więcej nowych KIAnek Hyundai Daci, Chevroletów a czy te auta nie są przypadkiem droższe niż używany IS250?? są zdecydowanie droższe, a ja mimo to nie chciałbym się zamienić na któreś z tych wymienionych marek. Dlatego nie uważam że 40tyś to dużo za dobre używane auto i co najważniejsze mało awaryjne. Wiadomo.. jak ktoś chce się bawić w naprawy typu DPF, koła dwumasowe, pompowtryski, turbiny, itp to zapewne konkurencyjnymi autami(pod względem ceny) będzie bmw e90, passat, insignia, i inne szare samochody, jednak kiedy z tych wymienionych modeli wyszukamy sprawdzone jednostki benzynowe to ceny też nie będą już tak atrakcyjne.
P.S Dawid0ss - tak samo jak można płacić ok.20 tyś i więcej na IS Mk1 z końcowych roczników, albo grubo ponad 15 tyś za np 15 letnie auto????
Bez obrazy dla wszystkich ale przecież przepaść jaka dzieli Mk1 i Mk2 jest nie adekwatna do różnicy w cenie.
-
- Lex user
- Model Lexusa: Lexus is250 07
Calkowicie zgadzam się z Guciem..
))))

- kolofajka
- Nowy lex user
- Model Lexusa: is
Witam wszytkich.
Jetem tutaj nowym użytkownikiem i mówiąc szczerze laikiem jeśli chodzi o Lexusa.
Interesuje mnie ogłoszenie, które pojawiło się całkiem niedawno http://allegro.pl/lexus-is-250-awd-i5305921386.html
Wiem, że wersje AWD są typowo sciągane z USA
Bardzo prosiłbym o poradę w kwesti tego Lexusa- jak się sprawa miewa jeśli chodzi o przeróbkę nawigacji, dvd, radio, jednostek metrycznych.
Jakie są związane z tym koszta.
I czy oprócz tego coś w takim samochodzie trzeba jeszcze zmieniać.
Wszelkie podpowiedzi będą mile widziane .
Jetem tutaj nowym użytkownikiem i mówiąc szczerze laikiem jeśli chodzi o Lexusa.
Interesuje mnie ogłoszenie, które pojawiło się całkiem niedawno http://allegro.pl/lexus-is-250-awd-i5305921386.html
Wiem, że wersje AWD są typowo sciągane z USA
Bardzo prosiłbym o poradę w kwesti tego Lexusa- jak się sprawa miewa jeśli chodzi o przeróbkę nawigacji, dvd, radio, jednostek metrycznych.
Jakie są związane z tym koszta.
I czy oprócz tego coś w takim samochodzie trzeba jeszcze zmieniać.
Wszelkie podpowiedzi będą mile widziane .