[IS 250 AWD] Montaż instalacji LPG
- ArtIS
- Lex Maniak
- Model Lexusa: IS 250 AWD
- Kontakt:
[IS 250 AWD] Montaż instalacji LPG
Cześć,
Mam IS-a 250 AWD z USA.
Jak wygląda sprawa montażu LPG w tych modelu? Ktoś ma/miał?
Pozdrawiam,
Artur
Mam IS-a 250 AWD z USA.
Jak wygląda sprawa montażu LPG w tych modelu? Ktoś ma/miał?
Pozdrawiam,
Artur
- micrus
- Lex user
- Model Lexusa: GS 300 III gen.
- Kontakt:
- ArtIS
- Lex Maniak
- Kontakt:
Re: [IS 250 AWD] Montaż instalacji LPG
Aha, dobrze wiedzieć.
Bo sprawa jest taka, że auto będę wykorzystywał bardzo sporadycznie ale moj szanowy tata jest przekonany ze do kazdego auta da się założyć LPG.
Domyslam się, że znajdą się warsztaty, ktore beda proponowac zalozenie czegos takiego (przykładowo Ci: http://www.gomar-lpg.pl/lexus/lexus-lpg ... -auto-gaz/) stad chcialbym uzyskac informację, co dokładnie powoduje, że LPG nie przejdzie w tym modelu - chodzi mi tu bardziej o technikalia
Bo sprawa jest taka, że auto będę wykorzystywał bardzo sporadycznie ale moj szanowy tata jest przekonany ze do kazdego auta da się założyć LPG.
Domyslam się, że znajdą się warsztaty, ktore beda proponowac zalozenie czegos takiego (przykładowo Ci: http://www.gomar-lpg.pl/lexus/lexus-lpg ... -auto-gaz/) stad chcialbym uzyskac informację, co dokładnie powoduje, że LPG nie przejdzie w tym modelu - chodzi mi tu bardziej o technikalia
- Dymis
- Lex user
- Model Lexusa: IS
- Kontakt:
Zestawy LPG do bezpośredniego wtrysku już są i myślę ze do is250 dało by się założyć ale moim zdaniem jest to nie opłacalne bo taka instalacja będzie napewno droga to raz a dwa na takiej instalacji auto chodzi na mieszance gazu z paliwem a nie tylko na gazie wiec ja tu jakiś oszczędności nie widze
- ArtIS
- Lex Maniak
- Kontakt:
I to jest coś, co ma znaczenie w kwestii negocjacji
Dzięki!
Dzięki!
-
- Lex Master
- Model Lexusa: IS200
- Kontakt:
technikalia są takie, że oszczędności eksploatacyjne są znikome a ryzyko uszkodzenia układu wtryskowego jak i samego silnika dość znaczne. Współpracuje z Vialle i ja na razie do tego samochodu nie polecałbym instalacji wtrysku ciekłego. Takie instalacje są gotowe dla czterocylindrówek VW ale nie do V6 Toyoty.ArtIS pisze:Aha, dobrze wiedzieć.
www.gt4serwis.pl 695 13 25 28
Chiptuning również DENSO, serwis DPF, EGR i wszystkich funkcji sterownika silnika, pełny serwis mechaniki i elektroniki.
Chiptuning również DENSO, serwis DPF, EGR i wszystkich funkcji sterownika silnika, pełny serwis mechaniki i elektroniki.
-
- Lex Master
- Model Lexusa: gs
- Kontakt:
Ale zaraz zaraz.Dymis pisze:Zestawy LPG do bezpośredniego wtrysku już są i myślę ze do is250 dało by się założyć ale moim zdaniem jest to nie opłacalne bo taka instalacja będzie napewno droga to raz a dwa na takiej instalacji auto chodzi na mieszance gazu z paliwem a nie tylko na gazie wiec ja tu jakiś oszczędności nie widze
Co jest, jak działa jako proteza, czyli tego nie ma, to o czym piszesz to jest pudrowanie syfa a nie prawdziwe rozwiązanie DI zatem, jeśłi piszesz to nie pisz, że "już jest" bo to tak jakby napisać, że II generacja też śmiga na wielopunktach.
Pisanie zasłyszanych opinii bez poparcia tego konkretem merytorycznym nie ma żadnego sensu bo mniej świadomych w temacie LPG wprowadza się w błąd.
Później kupują bo się "da" zagazować - kolega z forum tak napisał a po zakupie okazuje się, że się nie da
Na razie wstępnie opanowane są auta grupy VAG i to też kilka 4 cylindrowych więc jak widać problem jest złożony i zanim będzie tak popularny jak IV generacja to jeszcze kilka dobrych lat upłynie.
Nowa technologia to nowe problemy, każdy się podnieca DI na obecną chwilę a okazać się może że wtryski noPB będą padać jak muchy i będzie to eksploatacyjnie mało opłacalne.
Wtryskiwanie ciekłego zimnego gazu do rozgrzanego silnika też nie jest bez wad.
Zatem jest sporo jeszcze o których nie mamy pojęcia problemów do opanowania, ale tak jest zawsze przy nowych rozwiązaniach zatem trzeba być dobrej myśli.
- micrus
- Lex user
- Model Lexusa: GS 300 III gen.
- Kontakt:
-
- Lex Master
- Model Lexusa: gs
- Kontakt:
Re:
Kolejne stwierdzenie z dupy, że tak się wyrażę.micrus pisze:Jeśli kiedykolwiek to ogarną bo wtrysk bezpośredni w v6 toyoty jest już na rynku jakieś 10 lat.
Większość wynalazków grupy Toyota to DI wspomagane pośrednim a to jeszcze bardziej komplikuje e sprawę.