Kosmetyka
-
- Lex user
- Model Lexusa: brak
- Kontakt:
Re: Kosmetyka
Przepraszamy, już nie będziemy. Poprostu myślałem że miło jest popatrzeć na ładne auta. No ale, rozumiem.
Pozdrawiam Was serdecznie. Będe starał się tak czy inaczej zaglądać i odpowiadać na pytania, jęśli takowe będą.
forest, nie będe pisał, wszystko na naszej stronie.
Pozdrawiam Was.
Pozdrawiam Was serdecznie. Będe starał się tak czy inaczej zaglądać i odpowiadać na pytania, jęśli takowe będą.
forest, nie będe pisał, wszystko na naszej stronie.
Pozdrawiam Was.
-
- Lex user
- Model Lexusa: JCE10 2JZ-GE / XF10 1UZ-FE
- Kontakt:
klexus, zrugałeś shine factory i nie doczekałem się relacji z czyszczenia żadnego Lexusa...klexus pisze: Shine Faktory jak długo będziecie pokazywać co zrobiliście przez ostatnie 2 tygodnie, jak dla mnie jest to nudne, owszem pokazaliście czym sie zajmujecie ok podoba mi sie bo efekt końcowy jest super, ale robicie bałagan.Posty się edytuje!!!
Ja z kolegą MoodY na wiosne ruszamy z wulkanizacją i mechaniką samochodową , bede robił sesje zdjeciowe z wymiany kół
Przypuszczam ze przy drugim podbijanym poscie Wszyscy będą mieli tego dość ( a kazde koło jest inne bo to inna felga inna opona rozmiar wzór bieżnika).
LITOŚCI SHINE FACTORY
Chciałbym się dowiedzieć, czy ktoś korzystał z takiej usługi?: http://gruper.pl/x.php/1,51096/Poznan-S ... n=godealla Jeśli tak, to prosiłbym o podzielenie się informacjami dotyczącymi efektów.
-
- Lex user
- Model Lexusa: RX400h
- Kontakt:
A ja mam pytanie o chemie
Otoz zakladajac ze tapicerka (skory) oraz flok \ welur (bagaznik, podloga) jest wyczcyszczona tak starannie i tak dokladnie jak sie da co nalezy potem zrobic
Chodzi mi o impregnacje, zabezpiecznie poniewaz na stronie diamondbrite jest informacje ze mozna zabezpieczac przed brudem i zniszczeniem skory np
Jak to powinno sie robic ?
Otoz zakladajac ze tapicerka (skory) oraz flok \ welur (bagaznik, podloga) jest wyczcyszczona tak starannie i tak dokladnie jak sie da co nalezy potem zrobic
Chodzi mi o impregnacje, zabezpiecznie poniewaz na stronie diamondbrite jest informacje ze mozna zabezpieczac przed brudem i zniszczeniem skory np
Jak to powinno sie robic ?
- Biszkopt
- Lex user
- Model Lexusa: IS 220d
- Kontakt:
Jak jesteś z Warszawy, to podjedź do sklepu z kosmetykami, jest ich kilka, takich stacjonarnych - jak chcesz namiary na jakiś konkretny, to napisz PW, nie chcę robić kryptoreklamy. Mam swój ulubiony
Nie używałem Diamondbrite, ale razej opinia obiegowa nie jest bardzo pozytywna...
Kosmetyki, które można polecić do skóry: Zymol, Gliptone, Swissvax, Colourlock (tego sam używam) ale są i inne, wiele innych - w konkretnym sklepie doradzą Ci konkretnie.
Do materiałów nie uzywałem, ale są impregnaty do materiałów, które skrajnie odpychają wodę, ale i przyczyniają się do ochrony przed brudem. Podobnie, polecam wybrać się do konkretnego sklepu i tam Ci coś podrzucą. Mają różne asortymenty...
Nie ukrywam, że ważne jest jaki chcesz budżet na to przeznaczyć. Bo są kosmetyki za 50 ale są i za parę stówek.
P.S. czym czyściłeś?
Nie używałem Diamondbrite, ale razej opinia obiegowa nie jest bardzo pozytywna...
Kosmetyki, które można polecić do skóry: Zymol, Gliptone, Swissvax, Colourlock (tego sam używam) ale są i inne, wiele innych - w konkretnym sklepie doradzą Ci konkretnie.
Do materiałów nie uzywałem, ale są impregnaty do materiałów, które skrajnie odpychają wodę, ale i przyczyniają się do ochrony przed brudem. Podobnie, polecam wybrać się do konkretnego sklepu i tam Ci coś podrzucą. Mają różne asortymenty...
Nie ukrywam, że ważne jest jaki chcesz budżet na to przeznaczyć. Bo są kosmetyki za 50 ale są i za parę stówek.
P.S. czym czyściłeś?
http://studiodrugiplan.pl
-
- Lex user
- Kontakt:
Szczerze to nie wiem czym bylo czyszczone poniewaz na 4 dni odstawilem samochod do detailerworkshop.pl i tam srodek zrobili na cacy.
Co do sklepu ... to moze nie pisz wprost jaki sklep ale moze srodek poniewaz z tego polecano mi (w tym warsztacie) to uzywanie "Zymol Leather Conditioner" co miesiac \ dwa powinno utrzymac skore w dobrej kondycji.
Natomiast nie ma ani slowa o powloce hydrofobowej itp. Odwiedze jeszcze raz i tak ten zaklad ale chcialbym miec jakis punkt odniesienia do polecanych przez nich srodkow. Jasna tapicerka wewnatrz a sezon zimowy nadciaga i marzy mi sie takie zabezpieczenie dywanikow jak wosk na lakierze w sensie odpychane krople wody, brud nie dostajacy sie do podlogi
- forest
- Lex Master
- Model Lexusa: stanced VIP
- Kontakt:
czego użyć do "odnowienia" lakieru, chodzi mi o polerowanie (?) czy coś w tym rodzaju - nie znam się.
chcialbym po prostu umyć auto, nalożyć (ręcznie) jakiś specyfik i przeglądnąć się w nadwoziu
nie chodzi mi o jakieś pro polerowanie, czyli nakladanie 5 warstw jakiś różnych specyfikow przez pół dnia
chcialbym po prostu umyć auto, nalożyć (ręcznie) jakiś specyfik i przeglądnąć się w nadwoziu
nie chodzi mi o jakieś pro polerowanie, czyli nakladanie 5 warstw jakiś różnych specyfikow przez pół dnia
SC430 '2002
-
- Lex user
- Model Lexusa: Brak
- Kontakt:
-
- Lex user
- Kontakt:
@forest mysle ze wielokrotnie bylo juz na ten temat pisane ... jak myc ... jak potem glinkowac i dopiero korekte ... odtluszczanie \ czyszczenie i dopiero wosk (ostatnia zabezpieczajaca warstwa) ... a szczerze co do recznej polerki to pierwszy raz nie odwazylybym sie na Lexsie ... tutaj http://forum.kosmetykaaut.pl/ juz wszystko znajdziesz ...
- forest
- Lex Master
- Model Lexusa: stanced VIP
- Kontakt:
za dużo roboty jak dla mniesardzent pisze:jak myc ... jak potem glinkowac i dopiero korekte ... odtluszczanie \ czyszczenie i dopiero wosk (ostatnia zabezpieczajaca warstwa)
zestaw za 250zł. ... Car Pro Cquartz UK Edition+Reload 100mlPalio pisze:Jeśli chcesz szybko po umyciu wypiescic lakier to polecam Car Pro Reload.
dołożę 50 zł. to mi w studio zrobią polerke
SC430 '2002
-
- Lex user
- Kontakt:
Dokladnie ... prawda jest taka ze 90% sukcesu to odpowiednie przygotwania auta czy pod wosk czy pod powloki kwarcowe ... czyli dokladnie umyc i wyglinkowac a potem oczyscic (odtluscic) i na to wosk ... czy za 50 PLN czy za 200PLN to juz twoja sprawa.
Inna kwestia, jak wszedzie licza sie narzedzia i technika \ wprawa
Inna kwestia, jak wszedzie licza sie narzedzia i technika \ wprawa