[ROZWIAZANIE] CHIPTUNING 8AR-FTS 200T

Tuning zawieszenia, silnika, układu napędowego
ODPOWIEDZ
ledziu
Lex Master
Model Lexusa: gs
Kontakt:

Re: [ROZWIAZANIE] CHIPTUNING 8AR-FTS 200T

Post autor: ledziu »

asmaxx pisze: Czyli tak jak na fb może w kwietniu będzie można kupić od OVT. Panowie ktoś coś więcej na ten temat od siebie.
Ode mnie to że kupowałem graty w usa do 2jztów,3uzteów a teraz kupuje do zabawki typowo amerykańskiej i te ich pomiary można sobie wsadzić w d..e.

Do tego może żeby Cię uświadomić to stroiłem teraz auto z silnikiem i kompem rozpracowanym w najdrobniejszym detalu. Ten silnik jest używany w sporcie i ...żeby było ok. podczas strojenia wyjeździł ponad bak paliwa, auto spędziło 2dni hamka + droga, doszły detale typu chociażby podmianki dvek w zależności od materiału z którego są zrobione... doszły korekty świec + jakieś przewodziki i złączki i trzeciego dnia odebrałem auto.

A tu masz całkowicie nową konstrukcje silnikową, automatyczną skrzynię, sterownik zakpior denso, sterownik skrzyni i chcesz coś działać w porozumieniu z firmą z USA ???!!!

To życzę powodzonka... :piwko:
str.rafal
Lex user
Model Lexusa: IS200T
Kontakt:

Post autor: str.rafal »

280km 420nm, turbo hybrydowe od peruna, jednak temp w dolocie nie pozwoliła na więcej, zmieniam intercooler i dmuchany dalej
Awatar użytkownika
asmaxx
Lex user
Model Lexusa: IS 200t
Kontakt:

Post autor: asmaxx »

ledziu pisze:
asmaxx pisze: Czyli tak jak na fb może w kwietniu będzie można kupić od OVT. Panowie ktoś coś więcej na ten temat od siebie.
Ode mnie to że kupowałem graty w usa do 2jztów,3uzteów a teraz kupuje do zabawki typowo amerykańskiej i te ich pomiary można sobie wsadzić w d..e.

Do tego może żeby Cię uświadomić to stroiłem teraz auto z silnikiem i kompem rozpracowanym w najdrobniejszym detalu. Ten silnik jest używany w sporcie i ...żeby było ok. podczas strojenia wyjeździł ponad bak paliwa, auto spędziło 2dni hamka + droga, doszły detale typu chociażby podmianki dvek w zależności od materiału z którego są zrobione... doszły korekty świec + jakieś przewodziki i złączki i trzeciego dnia odebrałem auto.

A tu masz całkowicie nową konstrukcje silnikową, automatyczną skrzynię, sterownik zakpior denso, sterownik skrzyni i chcesz coś działać w porozumieniu z firmą z USA ???!!!

To życzę powodzonka... :piwko:
O takie odp walczyłem:) Napisałem o więcej szczegółów co i jak. Ponoć przysyłają do Ciebie program do odczytania, pozniej im odsyłasz i otrzymujesz program z kablem do wgrania.
Kto pyta nie błądzi. Drążę temat aż wydrążę. Vag tune będę dzwonił w wolnej chwili.
str.rafal
Lex user
Kontakt:

Mirek z Vag-tune robił mi już wcześniej inny samochód, przez kilka lat nie miałem z nim problemu, druga rzecz to przy zmianie setupu samochodu zawsze możesz zrobić korektę softu, dlatego zmieniam chłodnice powietrza bo już przy seryjnym programie jest ciepło w dolocie, do tego wydech invidia q300 i korekta softu, dam znać co się udało uzyskać
Awatar użytkownika
asmaxx
Lex user
Kontakt:

str.rafal pisze:Mirek z Vag-tune robił mi już wcześniej inny samochód, przez kilka lat nie miałem z nim problemu, druga rzecz to przy zmianie setupu samochodu zawsze możesz zrobić korektę softu, dlatego zmieniam chłodnice powietrza bo już przy seryjnym programie jest ciepło w dolocie, do tego wydech invidia q300 i korekta softu, dam znać co się udało uzyskać
To kibicuję. Mocy i wydechu. Wrzuć linka jak Ci się będzie chciało po jak gada. Na kiedy masz termin?
ledziu
Lex Master
Kontakt:

asmaxx pisze:
str.rafal pisze:Mirek z Vag-tune robił mi już wcześniej inny samochód, przez kilka lat nie miałem z nim problemu, druga rzecz to przy zmianie setupu samochodu zawsze możesz zrobić korektę softu, dlatego zmieniam chłodnice powietrza bo już przy seryjnym programie jest ciepło w dolocie, do tego wydech invidia q300 i korekta softu, dam znać co się udało uzyskać
To kibicuję. Mocy i wydechu. Wrzuć linka jak Ci się będzie chciało po jak gada. Na kiedy masz termin?
Lepiej umawiaj się na ustawkę i sprawdzenie a nie na filmiki :laugh1:
Awatar użytkownika
asmaxx
Lex user
Kontakt:

Lepiej umawiaj się na ustawkę i sprawdzenie a nie na filmiki :laugh1:[/quote]

Super pomysł, ale raczej mało realny bo odległości i mała liczba użytkowników, ale czemu nie. Zapraszam na Śląsk :)
Można wypożyczyć racelogic, potestować, zrobić grilla. Brzmi już jak oficjalny zlot, ale jakby ktoś miał już jechać kilkadziesiąt i więcej km to czemu nie.
Niestety w Kato nie mogę namierzyć urządzenia do pomiaru bo już bym isa sprawdził , zapodał foto i filmik.
ledziu
Lex Master
Kontakt:

asmaxx pisze:
Super pomysł, ale raczej mało realny bo odległości i mała liczba użytkowników, ale czemu nie. Zapraszam na Śląsk :)
Można wypożyczyć racelogic, potestować, zrobić grilla. Brzmi już jak oficjalny zlot, ale jakby ktoś miał już jechać kilkadziesiąt i więcej km to czemu nie.
Niestety w Kato nie mogę namierzyć urządzenia do pomiaru bo już bym isa sprawdził , zapodał foto i filmik.
No nie przesadzaj jesteście 100km od siebie czyli tyle co nic w kwestiach tuningowych tak nietypowego auta.
Jak zmieniałem set-up jednego ze swoich aut to żeby poczuć organoleptycznie to co planowałem przejechałem 200km.w jedną stronę i... stwierdziłem że się nie opłaca już nic dłubać. Czyli straciłem 300zł.na paliwo, flaszkę dla kierownika umówionego samochodu i pół dnia a zaoszczędziłem miesiąc dłubania i około 8-10k :ok:
Awatar użytkownika
asmaxx
Lex user
Kontakt:

No nie przesadzaj jesteście 100km od siebie czyli tyle co nic w kwestiach tuningowych tak nietypowego auta.
Jak zmieniałem set-up jednego ze swoich aut to żeby poczuć organoleptycznie to co planowałem przejechałem 200km.w jedną stronę i... stwierdziłem że się nie opłaca już nic dłubać. Czyli straciłem 300zł.na paliwo, flaszkę dla kierownika umówionego samochodu i pół dnia a zaoszczędziłem miesiąc dłubania i około 8-10k :ok:[/quote]

Masz rację, że chcąc wydać 8-10k to warto przejechać i całą Polskę. Jednak kolega z Opola ma już upgrade paru części poza chipem i wrażenia z jazdy będą raczej lepsze niż po samym sofcie. Ja nic więcej nie planuję dlatego w ciemno mogę jechać na program bo w ogólnym rozrachunku samochodu nie zbawi mnie już jakoś sam koszt zabiegu. Co nie zmienia faktu, że chętnie bym dał komuś z okolicy flaszkę za możliwość sprawdzenia czy ospałość i lag jest mniejszy po ;)) Jak coś to priv :zryw:
str.rafal
Lex user
Kontakt:

Jak ogarnę cały setup u siebie to spokojnie możemy się umówić, części leżą i czekają na montaż, dam znać jak się z tym uporam
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tuning mechaniczny”