Witam. Mam chwilkę to opisze jak u mnie wygląda sprawa drgań. Po wymianie cewek drgania silnika i wypadanie zapłonów ustało całkowicie. Kupiłem niemieckie cewki SKV tanie bo około 100 zl za sztukę. sa na aledrogo.pl

.. Na bylem 3 sztuki aby wymienić te które występują od strony grodzi auta ciężki dostęp. U mnie wypadanie zapłonów występowało na 2 cylindrze i bardzo rzadko na wszystkich. Towarzyszyło temu zjawisku nie rowna praca silnika i poszarpywanie . Szczególnie rano auto odpalało pięknie cichutko równo .Ale zaraz po wycofaniu z miejsca parkingowego sie chciało rozlecieć silnik chciał wypaść z budy. Teraz uwaga wczoraj podczas wymiany rozrządu pojawiła sie okazja do sprawdzenia luzów zaworowych na pierwszym szeregu cylindrów 2,4,6. . U mnie najczęściej wypadał zapłon na 2 cylindrze i okazało sie ze jeden z zaworów jest ciasno norma jest 0,15 do 0,25 a ja mam 0,05. Zawór nie jest podparty ale jest blisko. Myślę ,że u mnie doszło do nałożenia dwóch problemow zużytej cewki,wadliwej plus jeden zawór nie działa tak jak powinien. Reszta to sprawa normalnego zużycia układu napędowego . Ja mam 284 tysiace przejechane . Niwelator drgan na pewno jest do wymiany. Badz regeneracji. Skrzynia biegow ma luz na mechanizmie różnicowym.