Zwracam sie z prośbą do wszystkich miłośników LEXUS, którzy maja i eksploatuja swoje IS 200 w gazie o podzielenie sie cennymi uwagami i informacjami. Jakie macie instalki w swoich autkach, jakie przebiegi na gazie i jak sie sprawują? Jakie proponujecie, a jakie odradzacie instalki?
Osobiście w temacie lpg grubo wczytywałem sie na forach gazowych, ale wole zaczerpnąć również wiedzy od tych którzy na co dzień takie auta eksploatują.
Mysle że temat ten może cieszyć sie dużym zainteresowaniem, gdyz przy tych zawrotnych cenach paliwa lpg jest dobrą alternatywą.
Wiem, że silniki IS - ów nie lubią generalnie gazu, ale przy dobrze zestrojonym zestawie jakoś tolerują. anja
Sam z WIELKIM bólem serca też przymierzam sie do zagazowania mojego autka. Myśle o instalce Landi Renzo, która ponoć dobrze zgrywa sie z tm silniczkiem.
Jeden ze znających sie na rzeczy gazowników zaproponował mi tańszy od LR o około 1tys. zł. ponoć równie dobrze działający zestaw:
STAG 300 plus, wtryski pojedyńcze Magic Jet, reduktor Scorpion GT. Osobiście wolałbym lepsze wtryski np. Matrixy.
Co o tym zestawie sądzicie i czy któryś z Was na takim zestawie śmiga lub podobnym? Czy są jakieś problemy z rególacją luzów zaworowych i czy wogóle są jakieś problemy z głowicą?
Pozdrowionka.