GS mkII - Pytania o auto z ogloszenia

Wszelkie informacje na temat zakupu modelu GS
Post Reply
DARO LEX
Lex user
Model Lexusa: GS 300 MKII

Re: GS mkII - Pytania o auto z ogloszenia

Post by DARO LEX »

Panowie jak czytam wasze opisy o 15 letnim aucie z przebiegiem 300.000 km to ogarnia mnie śmiech - szukając IGŁY to zostaje wam tylo salon Lexusa :biggrin2:
Lexus GS 300 MK II - granatowyprawieczarny
BraWo
Lex user
Model Lexusa: GS 300 mkII ??

Post by BraWo »

DARO LEX wrote:Panowie jak czytam wasze opisy o 15 letnim aucie z przebiegiem 300.000 km to ogarnia mnie śmiech - szukając IGŁY to zostaje wam tylo salon Lexusa :biggrin2:
Ja wiem, że można znaleźć samochód naprawdę wzorowo utrzymany. Zdaje sobie sprawę, że auto nie jest nowe i wymagać będzie jakiś zabiegów ale...ale...
Jestem w stanie wyłożyć nawet i 40 czy 50 tyś za egzemplarz wart tych pieniędzy
Patrz tu: http://www.gieldaklasykow.pl/lexus-gs-4 ... n-wroclaw/

Denerwuje mnie tylko to, że 4 auto jakie miałem okazje oglądać miało być takie jak chcę i wszystkie ochy i achy nad nim.... spodziewałem naprawdę perełki.
Poprzednim razem 9 lat temu też szukałem używanej Mazdy 6. Szukałem 6 miesięcy i w końcu kupiłem nowe w salonie bo albo krecone liczniki albo walone itd...

Ja sie nie poddaje :)

Kto z was ma takie niech sie do mnie zgłosi :)

Auto musi być zadbane, mieć szyberdach, skórę, oryginalne felgi i kolor ciemny lub srebrny, bez gazu, nie walone, sprawne Audio

Przebieg nieistotny
Last edited by BraWo on 7 Apr 2017, o 10:06, edited 1 time in total.
łuki88
Lex user
Model Lexusa: GS300

Post by łuki88 »

Ta ruda na podwoziu też dosyć podejrzana :mda:
bigfish
Lex user
Model Lexusa: GS

Post by bigfish »

DARO LEX wrote:Panowie jak czytam wasze opisy o 15 letnim aucie z przebiegiem 300.000 km to ogarnia mnie śmiech - szukając IGŁY to zostaje wam tylo salon Lexusa :biggrin2:
bez obrazy , ale to wygląda na próbę podbicia ceny swojego auta :)
DARO LEX
Lex user
Model Lexusa: GS 300 MKII

Post by DARO LEX »

bigfish wrote:
bez obrazy , ale to wygląda na próbę podbicia ceny swojego auta :)
:biggrin2: nie po to wsadziłem w auto ponad 30.000 zł aby je teraz sprzedać a i tak igła nigdy nie będzie mimo że serwi s ASO do końca i 1 własciciel ...
Lexus GS 300 MK II - granatowyprawieczarny
ledziu
Lex Master
Model Lexusa: gs

Post by ledziu »

BraWo wrote:
Ja wiem, że można znaleźć samochód naprawdę wzorowo utrzymany. Zdaje sobie sprawę, że auto nie jest nowe i wymagać będzie jakiś zabiegów ale...ale...

Denerwuje mnie tylko to, że 4 auto jakie miałem okazje oglądać miało być takie jak chcę i wszystkie ochy i achy nad nim.... spodziewałem naprawdę perełki.
Poprzednim razem 9 lat temu też szukałem używanej Mazdy 6. Szukałem 6 miesięcy i w końcu kupiłem nowe w salonie bo albo krecone liczniki albo walone itd...

Auto musi być zadbane, mieć szyberdach, skórę, oryginalne felgi i kolor ciemny lub srebrny, bez gazu, nie walone, sprawne Audio

Przebieg nieistotny
Spoko masz wymagania :ok: a co do linku to jest idealny przykład na to żeby nie korzystać z tej strony... zawyżanie cen też jest badziewne... a najgorsze są te farmazony w stylu 430ka po lifcie (niech pokażą 430kę przed liftem)...a wszystko za jedyne 42k :biggrin2:
Jako posiadacz 430ki współczuje tym co korzystają takiej wiedzy.
tomac
Lex user
Model Lexusa: GS 430

Post by tomac »

BraWo wrote:

Przebieg nieistotny
Tak a propos to ja kupilem tego GS z Gieldy Klasykow - kwota wydawala sie duza ale naprawde bylo warto - caly czas nie moge wyjsc z podziwu odnosnie stanu tego auta (niedlugo zaloze osobny watek na jego temat).

Zycze powodzenia w poszukiwaniach - wiem, ze nie jest latwo.
BraWo
Lex user
Model Lexusa: GS 300 mkII ??

Post by BraWo »

Zazdroszcze Ci tego Auta naprawdę!

znalazłem takie coś, mój wywiad dowie sie co i jak :)

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/detai ... &fnai=prev

Brak w nim szyberdachu i nie jest w kolorze ciemnym ale sprawdzimy spód auta ;)

Pozdrawiam
Almaster
Lex user
Model Lexusa: GS 300 II

Post by Almaster »

Witam Panowie :)

Czy ktoś może powiedzieć coś o tym samochodzie?

https://www.otomoto.pl/oferta/lexus-gs- ... 77160916c1

Byłem oglądać na szybko, przejazdem, brak czasu w tamtej chwili.

Z tego co ja zaobserwowałem i się "dowiedziałem" to do wymiany:

akumulator
2 sworznie wahacza
drzwi od kierowcy opadnięte lekko
butla do legalizacji (Zagraniczny GAZ, raczej nie zakłada go ktoś kto jeździ 15 tys. km rocznie tylko od 30 w górę co oznacza, że przebieg 175 tys. to może i był ale przed założeniem gazu, teraz pewnie realny lekko z 400-500 tys. km., gaz od 11 lat...)
opony do wymiany
standardowo wiadomo rozrząd, płyny, oleje, filtry
maska opada, nie trzymają ją te małe siłowniki, coś mi się wydaje, że maska ma tonę kitu, podobnie jak jedne drzwi
niektóre elementy malowane karoserii, niektóre porysowane
drzwi od pasażera przód malowane/szpachlowane

Od dłuższego czasu planuję kupić GS 2 gen.

Do wydania mam około 20 tys na samochód + 2 tys na pakiet startowy.

Czy ktoś może coś doradzić? Facet nie ma na sprzedaż tylko jednego samochodu ale wydaje się w porządku, co prawda mało rozmowny ale wie o czym mówi i sprawia wrażenie uczciwego, samochód poza tym co napisałem wydaje się ok, podkreślam wydaje się, ogólnie szału nie ma, d*** nie urywa ale gdyby stargować cenę to można by się zastanowić...

Jak wygląda sprawa wynajęcia kogoś kto ma duże pojęcie na temat samochodów żeby z kimś takim pojechać, dokładnie wszystko obejrzeć + stacja diagnostyczna żeby nie kupić padaczki?

Ktoś z was widział ten samochód bądź mieszka w pobliżu z kim ewentualnie mógłbym odpłatnie podjechać i sprawdzić autko? Nie miałem nigdy styczności z Lexusem GS 300 II gen...
lukas78
Lex Master
Model Lexusa: IS200-> GS 300-> GS 430

Post by lukas78 »

Almaster wrote:Witam Panowie :)

Czy ktoś może powiedzieć coś o tym samochodzie?

https://www.otomoto.pl/oferta/lexus-gs- ... 77160916c1
Podjedź zobacz - ten samochód wystawił nasz forumowy kolega Michał, od którego już wielu forumowiczów nie jedno auto kupiło.
<Czas zmarnowany nie istnieje we wspomnieniach>
Post Reply

Return to “Lexus GS”