Witam,
Czy sprawdzał ktoś co dzieje się podczas gdy zostanie wypięta wtyczka od czujnika zmiennych faz ?
Nadal walczę z wypadającym zapłonem, a wszystko poza właśnie tym czujnikiem zostało już sprawdzone.
U mnie po wypięciu zapala się Check, ale silnik pracuje normalnie - nie gaśnie, ani nie schodzi z obrotów.
Po ponownym wpięciu wtyczki, kontrolki normalnie bez problemu gasną.
Czy wypięcie takiego czujnika nie powinno powodować zmianę obrotów lub całkowite zgaśnięcie silnika ?
Pozdrawiam !
czujnik zmiennych faz rozrządu GS300
- Lexuś
- Lex user
- Model Lexusa: GS300
-
- Lex user
- Model Lexusa: RX450h
Re: czujnik zmiennych faz rozrządu GS300
Tak z zupełnie innej beczki... Jeżeli auto posiada instalację LPG, radzę dokładnie obejrzeć dolot. W moim samochodzie przyczyną wypadających zapłonów była rozszczelniona puszka rezonansowa (między filtrem powietrza a kolektorem - jakby co, mam jedną więcej).
-
- Lex Master
- Model Lexusa: IS200
nic nie dzieje sie po wypięciu czujnika. Żeby coś się zadziało, to trzeba wymusić działanie fazy komputerem. Skoro już wszystko sprawdziłeś to rozumiem, że luzy zaworowe też?Lexuś wrote:Witam,
Czy sprawdzał ktoś co dzieje się podczas gdy zostanie wypięta wtyczka od czujnika zmiennych faz ?
Nadal walczę z wypadającym zapłonem, a wszystko poza właśnie tym czujnikiem zostało już sprawdzone.
U mnie po wypięciu zapala się Check, ale silnik pracuje normalnie - nie gaśnie, ani nie schodzi z obrotów.
Po ponownym wpięciu wtyczki, kontrolki normalnie bez problemu gasną.
Czy wypięcie takiego czujnika nie powinno powodować zmianę obrotów lub całkowite zgaśnięcie silnika ?
Pozdrawiam !
www.gt4serwis.pl 695 13 25 28
Chiptuning również DENSO, serwis DPF, EGR i wszystkich funkcji sterownika silnika, pełny serwis mechaniki i elektroniki.
Chiptuning również DENSO, serwis DPF, EGR i wszystkich funkcji sterownika silnika, pełny serwis mechaniki i elektroniki.
- garm115
- Lex user
- Model Lexusa: is 200
U mnie padł jeden wtrysk i też pokazywał wypadanie zapłonu jak nie sprawdzałeś to skup się na tym.
- jordi007
- Lex Driver
- Model Lexusa: Gs 450h
U mnie w is 200 była diagnoza wypadanie zapłonu na 5 cyl. Najpierw wymieniłem cewki później świece następnie mechanik zawór następnie że luzy zaworowe a okazało się że wtrysk padł
- garm115
- Lex user
- Model Lexusa: is 200
Ja przeszyłem tą drogę tak samo tylko nie dawałem zarobić mechanikom i zawory pominąłem zostawiłem je na koniec a winny za wypadanie zapłonu był uszkodzony wtrysk na 3 cylindrze.
Wtrysk mi umarł po zalaniu co ciekawe na stacji Orlen tylko fronczyzna wcale nie taniego paliwka.
Te wtryski są wrażliwe na słabe paliwo.
Wtrysk mi umarł po zalaniu co ciekawe na stacji Orlen tylko fronczyzna wcale nie taniego paliwka.
Te wtryski są wrażliwe na słabe paliwo.