Problem z obrotami i szarpanie po jeździe w korku is200
- gileusz
- Lex user
- Model Lexusa: IS200
- Kontakt:
Problem z obrotami i szarpanie po jeździe w korku is200
Witam wszystkich forumowiczów i przy okazji życzę szczęśliwego nowego roku. Mam dość dziwny problem z moją instalacją LPG. Mianowicie po powolnej jeździe w korku, jazda typu przyspieszenie- hamowanie naprzemiennie zaczyna mi szarpać autem podczas przyspieszania. Po dłuższym czasie takiej jazdy dochodzi do tego że szarpie coraz bardziej aż w końcu nie chce się wkręcić na obroty, nie ma siły. Po dłuższym postoju 8 godzin sytuacja wraca do normy do czasu następnej jazdy w korku. Na benzynie auto jeździ normalnie. Byłem u gazownika ostatnio wymienił mi reduktor bo mi gaz odłączało, teraz już tego nie robi ale dalej szarpie. Miał ktoś podobne problemy?
Dodam tylko że goście od gazu są niekumaci i najlepiej jak się im powie co się zepsuło to może naprawiom. Niestety jestem na nich skazany bo chyba tylko oni w Kielcach obsługują instalacje prins.
Z góry dziękuje za sugestie
Dodam tylko że goście od gazu są niekumaci i najlepiej jak się im powie co się zepsuło to może naprawiom. Niestety jestem na nich skazany bo chyba tylko oni w Kielcach obsługują instalacje prins.
Z góry dziękuje za sugestie
-
- Lex user
- Model Lexusa: IS 200
- Kontakt:
Re: Problem z obrotami i szarpanie po jeździe w korku is200
Moja instalacja była poprawiana nie przesadzając 20 razy przez monterów... i nie działała jak należy.
Raczej nikt nie powie Ci co jest nie tak przez forum, natomiast masz pod nosem świetnego fachowca do LPG w Skawinie, dopóki on nie ustawił mojej instalacji miałem z nią problem. Zajrzyj na forum LPG i zagadaj do gościa "Struna".
Raczej nikt nie powie Ci co jest nie tak przez forum, natomiast masz pod nosem świetnego fachowca do LPG w Skawinie, dopóki on nie ustawił mojej instalacji miałem z nią problem. Zajrzyj na forum LPG i zagadaj do gościa "Struna".
- gileusz
- Lex user
- Kontakt:
Niestety pracuje od poniedziałku do piątku i nie dam rady się wybrać do Skawiny. To nie jest tak blisko ponad 100 km. Różne doświadczenia mają forumowicze i często dane usterki się powtarzają.
-
- Lex Master
- Model Lexusa: IS200-> GS 300-> GS 430
- Kontakt:
Na naszym forum carfun = yarecki.wojtekS pisze:Namierz forumowicza carfun - z tego co mi się kojarzy on właśnie miał jakiś problem IS200 (albo IS300) + prins.
<Czas zmarnowany nie istnieje we wspomnieniach>
- gileusz
- Lex user
- Kontakt:
Dzięki za namiary. Zakładając posta nie spodziewałem się że ktoś mi zdiagnozuje auto bo to niemożliwe. Bardziej chodzi mi o nakierowanie mnie albo podsunięcie pomysłu co może być przyczyną.Znowu muszę zaprowadzić auto do tego gazownika i się obawiam że mnie zgoli po raz kolejny a problemu nie rozwiąże. Ma ktoś może namiary na dobrego gazownika co obsługuje prins z Kielc bądź okolic?
- Damian87
- Lex Driver
- Model Lexusa: IS 200
- Kontakt:
- gileusz
- Lex user
- Kontakt:
Re:
Tak sprawdzałem, tylko na gazie. Obawiam się że może wtryskiwacze ale nie chcę krakać...Damian87 pisze:gileusz jesteś pewien ze to dzieje się tylko przy jeździe na lpg? Przelaczales na Pb jak juz zaczyna szarpać?