Wylaczenie czujników cisnienia w oponach gs450h mkIII

Wszystko co związane z problemami w układzie elektrycznym.

Re: Wylaczenie czujników cisnienia w oponach gs450h mkIII

Postprzez wojtekS » 10 cze 2019, o 19:14

Tak zupełnie wyłączyć to się raczej chyba nie da :/

Pytanie czy w tak duże felgi da się wmontować czujniki. Może być tam najzwyczajniej za ciasno.
wojtekS
Lex Driver
 
Posty: 614
Dołączył(a): 5 paź 2014, o 22:26
Model Lexusa: GS450h 2010
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Trzebinia

Wylaczenie czujników cisnienia w oponach gs450h mkIII

Postprzez Jasiu0_o » 10 cze 2019, o 19:26

Popytalem i powiedzieli ze sie zmieszcza

Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka
Jasiu0_o
Nowy lex user
 
Posty: 9
Dołączył(a): 21 maja 2019, o 19:40
Model Lexusa: Gs 450h III
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Bytom

Re: Wylaczenie czujników cisnienia w oponach gs450h mkIII

Postprzez wuju » 11 cze 2019, o 09:21

Rozmiar felgi nie ma znaczenia, bardziej chodzi o sposób montażu wentyla.
wuju
Lex user
 
Posty: 184
Dołączył(a): 4 lip 2017, o 09:45
Model Lexusa: GS430
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Kozienice

Re: Wylaczenie czujników cisnienia w oponach gs450h mkIII

Postprzez DaSt » 11 cze 2019, o 12:18

Czujnik ciśnienia się zmieści. Dokup komplet tylko odpowiednich ponieważ europejskie i amerykańskie działają na innych częstotliwościach. Ja bym dążył do przywrócenia do oryginału dodatkowo pamiętaj, że czujniki ciśnienia to nie tylko kontrolka na zestawie wskaźników lecz również ważna informacja dla ABS ESP itd.
DaSt
Lex user
 
Posty: 29
Dołączył(a): 26 maja 2019, o 20:55
Model Lexusa: RX 300
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Trójmiasto

Re: Wylaczenie czujników cisnienia w oponach gs450h mkIII

Postprzez szwed » 12 cze 2019, o 16:10

Panowie a jak to jest w RX bo u mnie ich chyba nie ma?! :fiu:
I we wcześniejszym też nie zaobserwowałem żeby były!
Avatar użytkownika
szwed
Lex user
 
Posty: 57
Dołączył(a): 2 maja 2016, o 19:45
Model Lexusa: RX 450h F
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Skåne

Re: Wylaczenie czujników cisnienia w oponach gs450h mkIII

Postprzez Yoki » 23 cze 2019, o 12:56

Czujniki można kupić tzw. "puste" i sklonować fabryczne wtedy jest najmniejszy problem z przekładką kół.
Yoki
Lex user
 
Posty: 43
Dołączył(a): 18 wrz 2016, o 21:22
Model Lexusa: LS400 UCF20
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Łódź

Wylaczenie czujników cisnienia w oponach gs450h mkIII

Postprzez david201 » 23 cze 2019, o 14:32

''Puste", w sensie do zaprogramowania tak?

Wysłane z mojego LG-D390n przy użyciu Tapatalka
Avatar użytkownika
david201
Lex user
 
Posty: 46
Dołączył(a): 16 maja 2017, o 16:36
Lokalizacja: Kraków
Model Lexusa: Is 200t
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: KRAKÓW

Re: Wylaczenie czujników cisnienia w oponach gs450h mkIII

Postprzez Nemo 77 » 28 cze 2019, o 12:56

szwed napisał(a):Panowie a jak to jest w RX bo u mnie ich chyba nie ma?! :fiu:
I we wcześniejszym też nie zaobserwowałem żeby były!

Nie wiem jak we wszystkich,ale w 2007r w RX350 i w RX350 z 2011 u siory brak czujników.Szczęsciara :D
Co do wyłączenia czujników to na 99,9% ich się nie wyłączy.Chciałem to zrobić u siebie i odpowiedzieli,że nie da rady.
Możesz zakupić używki,założyć zaprogramować i koniec.Kwestia tylko jak długo wytrzyma bateria w używanych.Nawet gdyby coś to koszt baterii 5zł.
Upierdliwe jest zdejmowanie,wyjmowanie czujników itd.
Nemo 77
Lex user
 
Posty: 187
Dołączył(a): 25 lis 2018, o 14:21
Model Lexusa: GS 300
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Mazowieckie

Poprzednia strona

Powrót do Elektryka

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości