Padajacy nowy akumulator w is200 a autoalarm

Wszystko co związane z problemami w układzie elektrycznym.

Re: Padajacy nowy akumulator w is200 a autoalarm

Postprzez owczar » 19 sty 2016, o 19:29

Pobór prądu na pewno nie jest zerowy. Albo źle mierzyles albo uszkodzony multimetr. Sprawdź bezpiecznik.
owczar
Moderator
 
Posty: 3603
Dołączył(a): 26 lut 2014, o 11:53
Model Lexusa: Lexus
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Polska

Re: Padajacy nowy akumulator w is200 a autoalarm

Postprzez Lex Luthor » 17 paź 2018, o 09:09

Podepne sie pod temat, bo jestem w podobnym punkcie, tyle ze z GS300 1gen . Tez szukalem zlodzieja pradu, znalazlem go na 15 bezpieczniku , niby alarm..

Ale podczas sprawdzania ile amper ucieka, stalo sie przy okazji cos dziwnego, otoz kiedy teraz zamkne drzwi to od razu zaczynaja mi migac przednie i tylne swiatla (z przodu te obok kierunkowskazow, waskie), i migaja dopoki ich nie zgasze pilotem. Bardzo to upierdliwe, bo jak ktokolwiek otworzy i zamknie drzwi to sie to wlacza i tylko pilotem mozna zgasic.
Jak szukalem poboru przez bezpieczniki to co chwile mi sie wcinalo w pomiar z wpietym miernikiem i "tykalo", choc swiatla wtedy nie migaly, moze dlatego, ze miernik byl wpiety w obwod...

Jak to wylaczyc, mial to ktos moze? Podejrzewam, ze uaktywnilem jakich mechanizm immo albo alarmu. Co za tym idzie, wystarczy, ze ktos trzasnie dzwiami i bedzie migac az zje caly aku...
Lex Luthor
Lex user
 
Posty: 131
Dołączył(a): 10 lip 2015, o 10:26
Model Lexusa: GS300 MKI
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Biłgoraj

Poprzednia strona

Powrót do Elektryka

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość