Witam
Niestety w moim lexusie uległa uszkodzeniu chłodnica skrzyni automatycznej która znajduje się razem z chłodnicą cieczy ( krudziec ) co w konsekwencji olej z skrzyni został wtłoczony do układu chłodzenia wylatując przez zbiornik wyrównawczy ( przypadłość wszystkich lexusów GS430 MkIII i LS430 po lifcie skyrznia A761E
mogłem tak przejechać okołó 50-70 km
po demontażu chłodnicy olej skrzyni i samej chłodnicy był czysty klarowny bez śładu płynu
Po zmianie chłodnicy przepłukanie układu chłodzenia i zalaniem nowym płynem, uzupełniłem olej w skrzyni okołó 2-2,5 litra
Miałem nadzieje że to problem zażegnany, niestety po rozgrzaniu skrzynia wpada w lekką wibrację ( biegi przełącza prawidłowo w dół i górę )
wg. opini fachowców do skrzyń winny jest konwerter ( lock up ) skrzynie są pancerne i powodem uszkodzenia konwertera jest Glikol który dostał się od skrzyni i rozpuścił wszystkie tarczki oraz uszkodził konwerter
W ich ocenie skrzynie uważane są za pancerne i wytrzymują 400-500 tys/km pod warunkiem zmiany oleju
Kontrolowałem olej wielokrotnie i wizualnie wygląda dobrze ( z tego co wiem jak jest glikol to olej jest mętny jak budyń ) czy istnieje możliwość żę np. 100 ml glikolu który jest nie widoczny może uszkodzić skrzynie
czy mała illosć oleju w skrzyni ( przejechane ok 50 km ) możę uszkodzić konwerter
Wstępna wycena naprawy skrzyni to 8000 zł ( regeneracja konwertera wymiana wszystkich tarczek, płukanie itp montaż demontaż )
Używek nie ma ( jedna wątpliwa ) wszystkie to 5 biegowe
Czy do ls430 A761E jest identyczna ( pasuje mocowanie itp )
Autem nie jeżdżę bo nie chcę pogorszyć sytuacji
Poproszę o pomoc