Chcę kupić IS200T opinie , uwagi , podpowiedzi

Wszelkie informacje na temat zakupu modelu IS
Post Reply
pss
Lex Driver
Model Lexusa: is200t

Re: Chcę kupić IS200T opinie , uwagi , podpowiedzi

Post by pss »

Nie pisz, że 1126, bo to jest cena bez części z częściami już podobno jest 1400 :)
Ale różnice są na pewno w stawkach za roboczogodzinę i możliwe, że mają inne marże na częściach.

Z ciekawości chciałem zobaczyć ile płaciłem ostatnio na przeglądzie 45k, ale jedynie doszukałem się kwoty ponad 3k brutto.
Tylko tam jeszcze był koszt wymiany klocków przód, i tarcz oraz klocków na tyle ( moje tarcze w tym ).
Więc jest szansa na te 2400 brutto za sam przegląd... i fakt Toyota zrobi to taniej :)

Najgorzej, że u mnie ASO Toyoty ma bardzo złe opinie...

ps. w Toyocie jak ktoś mi mówił płaci się za samochód zastępczy, a Lexus daje w "gratisie" czyli wlicza w te koszty...
niven
Lex Driver
Model Lexusa: IS200T

Post by niven »

w czasie gwarancji masz MONDIALA czyli tzw Lexus Care - wystarczy ze dostarczyć lexusa do stacji toyoty na lawecie darmowej z mondiala i mondial podstawi zastępczy :)
bilas
Nowy lex user
Model Lexusa: IS200t

Post by bilas »

Niedługo kończy mi się gwarancja. Czy ktoś z was jest w stanie polecić warsztat w Trójmieście, w którym mógłbym kontynuować serwis mojego ISa?
niven
Lex Driver

Post by niven »

olej to wymienisz u pierwszego lepszego mechanika. każdy wymieni tak samo

przy wielokrotności przebiegu 30 tys/2 lata trzeba wymenic plyn w dyferencjale - ale to tez żadna filozofia-
delll
Lex user

Post by delll »

Pare dni temu w trasie skończyły mi się klocki :/ niestety dostały też tarcze i musiałem robić całość . Całkowity koszt w ASO to niecałe 1500 zł brutto. Nie było by w tym nic szczególnego, ale klocki skończyły się przy przebiegu 21500. Podobno standard to 30-40 tys.
Kupiłem wersje demo z przebiegiem 4tyś km, także zapewne w tym okresie było mocniej eksploatowane :/
Jednak zastanawiające jest to, dlaczego podczas pierwszego przeglądu przy 13 tyś.km, ASO nie poinformowało mnie o wysokim zużyciu klocków i że mogą się skończyć przed kolejnym przeglądem. Moim zdaniem to ich zaniedbanie, które niestety w ostatecznym rozrachunku naraziło mnie na konieczność wymiany tarcz (niestety w klockach nie ma czujników).

Jakość niektórych naszych ASO daje wiele do życzenia....

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Last edited by delll on 9 Feb 2019, o 14:00, edited 1 time in total.
cooper69
Lex user
Model Lexusa: GS 300 Prestige LPG Prins 2008

Post by cooper69 »

bilas wrote:Niedługo kończy mi się gwarancja. Czy ktoś z was jest w stanie polecić warsztat w Trójmieście, w którym mógłbym kontynuować serwis mojego ISa?
W Rumii masz SL-Motors - kolega z forum (LEPSI RX).
Jeżdżę do niego z Głównego Miasta czyli tzw. Starówki
pss
Lex Driver
Model Lexusa: is200t

Post by pss »

delll wrote:Pare dni temu w trasie skończyły mi się klocki :/ niestety dostały też tarcze i musiałem robić całość . Całkowity koszt w ASO to niecałe 1500 zł brutto. Nie było by w tym nic szczególnego, ale klocki skończyły się przy przebiegu 21500. Podobno standard to 30-40 tys.
Kupiłem wersje demo z przebiegiem 4tyś km, także zapewne w tym okresie było mocniej eksploatowane :/
Jednak zastanawiające jest to, dlaczego podczas pierwszego przeglądu przy 13 tyś.km, ASO nie poinformowało mnie o wysokim zużyciu klocków i że mogą się skończyć przed kolejnym przeglądem. Moim zdaniem to ich zaniedbanie, które niestety w ostatecznym rozrachunku naraziło mnie na konieczność wymiany tarcz (niestety w klockach nie ma czujników).

Jakość niektórych naszych ASO daje wiele do życzenia....

Nie, ja już kilka razy wymieniałem :)
delll
Lex user

Post by delll »

Tzn ? Co ile km wymieniasz klocki ? Przód tył ? A jak z tarczami ?

niven
Lex Driver

Post by niven »

U mnie fabryczne klocki wytrzymały 8000km (przednie) Następnie zostały założone boscha. Przy przekładzie po 30 tys podobno spokojnie przód tył na kolejne 15 tys. Tyle ze auta już nie mam wiec trudno mi stwierdzić czy ny wytrzymały te kolejne 15
cardiologist
Lex user
Model Lexusa: IS 200t

Post by cardiologist »

niven wrote:U mnie fabryczne klocki wytrzymały 8000km (przednie) Następnie zostały założone boscha. Przy przekładzie po 30 tys podobno spokojnie przód tył na kolejne 15 tys. Tyle ze auta już nie mam wiec trudno mi stwierdzić czy ny wytrzymały te kolejne 15
Na co zamieniłeś lexusa?
Post Reply

Return to “Lexus IS”